Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

WAUW! Wat is dit een schitterende woning. Als je op zoek bent naar uitdagende architectuur, kijk dan maar eens goed naar de fotopresentatie. In oorsprong een vrijstaande schuur uit 1890. In 2020 herbouwd tot een riante vrijstaande woonboerderij. Buiten als zodanig direct herkenbaar. Binnen heeft de architect de vrije hand gehad en is er een smaakvolle en unieke, tijdloze harmonie tot stand gekomen van landelijke, authentieke elementen met strakke, industriële architectuur. Het energieneutrale pand is gelegen op een royaal perceel met een binnenplaats en een onderhoudsvriendelijke achtertuin van maar liefst ca. 41 m diepte. Ben jij al verliefd? Kom dan snel kijken om dit prachtige huis live te ervaren!

BEGANE GROND
Je kunt deze woning binnengaan via de voordeur in de voorgevel of via de toegangspoort naar de binnenplaats rechts van het pand (met loopdeur in een grote raampartij in de zijgevel). Wij nemen deze keer de formele route via de voorzijde en komen binnen in een ontvangsthal van ca. 3.95 x 2.10 m. Links daarvan bevindt zich een praktische werkkamer (of kantoor aan huis) van ca. 3.95 x 2.80 m met nog aanwezig een authentieke schouw. Rechts van de hal bevindt zich de bijkeuken annex technische ruimte van ca. 2.85 x 2.40 m. Naast een uitgebreide meterkast (geen gasaansluiting) zijn hier de witgoedaansluitingen geplaatst alsmede de Mitsubishi Ecodan warmtepomp (eigendom en bouwjaar 12-2023) met elektrische warmwaterboiler. Op het dak liggen 28 zonnepanelen (in eigendom). Zowel via de bijkeuken als via de woonkamer is een portaal bereikbaar van waaruit de toegang naar het gastentoilet. Deze is voorzien van een wandcloset en fonteintje. Het tot nu toe beschreven gedeelte van de woning beschikt over, voor een woonboerderij zo kenmerkende, sfeervolle decortegels als vloerafwerking. De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming.
Vanuit de ontvangsthal heb je al zicht op wat komen gaat door de antraciet toegangsdeur met glazen panelen. We lopen naar binnen en komen in een adembenemend mooie living van ca. 8.30 x 7.55 m. Je weet niet wat je ziet! Alle omringende ruimtes worden door middel van inpandige ramen en deuren met de living verbonden. Deze living vormt dan ook het centrale hart van het gehele pand en bestaat uit 1 grote open ruimte tot aan de nok van het dak. Deze bevindt zich op maar liefst ca. 9.00 m hoogte! In het midden van de living staat een authentiek, indrukwekkend eiken spantenwerk, op ca. 4.00 m hoogte doorkruist door een regelrechte eyecatcher! Een exclusieve loopbrug samengesteld uit een combinatie van staal, glazen panelen en originele eiken wagonplanken, die op de verdieping het voorste slaapverblijf verbindt met de master bedroom aan de achterzijde. De living is voorzien van een industriële gevlinderde betonvloer. In de rechter zijgevel is een mega raampartij geplaatst (ca. 3.50 m hoog) met loopdeur naar de binnenplaats rechts van de woning.
Via een open en met authentieke eiken wagonplanken omlijste doorgang in de authentieke, volsteens gemetselde scheidingswand (als voormalige buitengevel in de achterwand van de living) kom je in een heerlijk ruime en lichte leefkeuken van ca. 7.55 x 4.00 m. Deze beschikt over dezelfde vloerafwerking als in de living en is voorzien van een moderne greeploze inbouwkeuken bestaande uit een spoel- en kookeiland met een komposiet werkblad en inbouwapparatuur (Quooker, inductiekookplaat met downdraft afzuiging en een vaatwasser). Daarnaast is er een ca. 4.00 m brede kastenwand met inbouwoven en -koelkast. Vanuit de leefkeuken is er door middel van 2 loopdeuren direct contact met buiten. Je komt dan uit op een fraai aangelegd en ruim bemeten terras met een hoogwaardige plavuizen vloer, doordacht gekozen beplanting en inclusief stroom- en watervoorziening. Aansluitend aan het terras bevindt zich een niveau hoger een riante, onderhoudsvriendelijke achtertuin (diepte tot aan de achtergevel ca. 41 m), gelegen op het Zuiden en met rondom erfafscheidingen voor optimale privacy, een praktisch vrijstaand houten tuinhuis en op 2 plekken in de achtertuin reeds aangelegde aansluitpunten voor stroom en water.

VERDIEPING
In de living is een open stalen trap geplaatst voor de toegang naar de verdieping. We lopen eerst naar de voorste sectie van de verdieping. Via een antraciet deur met glaspanelen komen we op de overloop. Van daaruit zijn 2 slaapkamers en 1 badkamer te bereiken. De badkamer (met raam) van ca. 2.80 x 1.60 m beschikt over glad gestucte wandafwerking, decor vloertegels, een wastafelmeubel, wandcloset, inloopdouche en een handdoekradiator. De beide slaapkamers van respectievelijk ca. 3.95 x 2.40 m en 3.95 x 2.80/2.10 m hebben niet alleen een raam aan de gevelzijde, maar ook een raam aan de binnenzijde met zicht op de living! Op dit moment is 1 slaapkamer ingericht als dressingroom. De verdieping aan deze zijde is uitgevoerd als betonvloer met moderne pvc vloerbedekking.
We verlaten deze voorste sectie en lopen over de ca. 8.30 m lange loopbrug, op ca. 4.00 m hoogte boven de living, naar het achterste deel van de verdieping. Hier bevindt zich een prachtige master bedroom van ca. 7.55 x 4.00 m met een moderne pvc vloerbedekking op een houten vloerconstructie. Deze ruimte voelt geweldig, mede door de enorme hoogte (het dak is het plafond) en de fraaie afwerking met een combinatie van deels nog de authentieke, volsteens gemetselde buitenmuur en deels modern glad stucwerk. In deze ruimte, voorzien van airconditioning bevindt zich een open badkamergedeelte met een groot wastafelmeubel en een losstaand xxl bad waarin je na een dag hard werken heerlijk kunt ontspannen! Ook hier is een inpandig raam geplaatst met zicht op de living.

ZOLDER
Op de overloop van de voorste sectie van de verdieping is er d.m.v. een houten vlizotrap toegang naar de bergzolder van ca. 7.40 x 3.95 m. De zoldervloer bestaat uit een betonnen vloer met OSB-platen afwerking. In de inpandige scheidingswand is een raam geplaatst met zicht op de living.

KORT SAMENGEVAT
-Prachtige, in 2020 herbouwde vrijstaande woonboerderij;
-Heerlijk wonen in een landelijke omgeving in Midden-Limburg;
-Instapklare nieuwbouw met een unieke architectuur;
-Energieneutraal en gasloos;
-Warmtepomp en 28 zonnepanelen, beiden in eigendom;
-Hardhouten kozijnen met HR++ dubbele beglazing in voorgevel;
-Hardhouten kozijnen met HR++ triple beglazing in zij- en achtergevel;
-Vloer-, wand- en dakisolatie;
-Living met leefkeuken in totaal ca. 93 m2;
-Drie slaapkamers en 2 badkamers;
-Hoogwaardig afwerkingsniveau;
-Riant perceel met binnenplaats en diepe achtertuin

OMGEVING
Het kerkdorp Roosteren met circa 1.500 inwoners bevindt zich in het smalste stukje Nederland in Midden-Limburg en hoort bij de gemeente Echt-Susteren. Binnen een uurtje wandel je vanuit België, door Roosteren naar Duitsland! Het dorp ligt in een prachtige landelijke omgeving langs de Maas waar je heerlijk kunt wandelen en/of fietsen. Op korte afstand ligt (aan de andere kant van de Maas) het Belgische stadje Maaseik waar je in het mooie historische centrum volop keuze hebt aan gezellige restaurantjes en cafés.
Qua voorzieningen ben je aangewezen op de aangrenzende plaatsen Susteren, Maaseik, Echt of Sittard. De dichtstbijzijnde basisschool ligt in Susteren op ca. 3.9 km. Op loopafstand van Maasheuvel 31 liggen er 3 bushaltes. Het NS-treinstation in Susteren ligt op ca. 5.1 km. De aansluiting op de autosnelweg A2 richting Maastricht-Antwerpen-Eindhoven-Arnhem ligt op ca. 1.7 km.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste").
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1890
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1890
Woon oppervlakte 192
Inhoud woonhuis 1050
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

Zolder Ja
Achterom Ja
In overleg Ja
Eigen grond Ja
Hellend dak Ja
Perceel oppervlakte 845
Tuin achter Ja
Tuin plaats Ja
Aan drukke weg Ja
Oppervlakte woonkamer 63
Bestaande bouw Ja
Tuin achter opp 554
Woonboerderij Ja
Zolder trap type Vlizo trap
Aantal badkamers 2
Bijgebouw schuur Ja
Zolder opmerking Zolder
Aantal slaapkamers 3
Vrijstaande woning Ja
Parkeergelegenheid Ja
Zolder aantal kamers 0
Tuin lengte achtertuin 41
Ligging achtertuin oost Ja
Ligging achtertuin zuid Ja
Parkeergelegenheid type gratis
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1890
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1890
Woon oppervlakte 192
Inhoud woonhuis 1050
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

Zolder Ja
Achterom Ja
In overleg Ja
Eigen grond Ja
Hellend dak Ja
Perceel oppervlakte 845
Tuin achter Ja
Tuin plaats Ja
Aan drukke weg Ja
Oppervlakte woonkamer 63
Bestaande bouw Ja
Tuin achter opp 554
Woonboerderij Ja
Zolder trap type Vlizo trap
Aantal badkamers 2
Bijgebouw schuur Ja
Zolder opmerking Zolder
Aantal slaapkamers 3
Vrijstaande woning Ja
Parkeergelegenheid Ja
Zolder aantal kamers 0
Tuin lengte achtertuin 41
Ligging achtertuin oost Ja
Ligging achtertuin zuid Ja
Parkeergelegenheid type gratis
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

VAQS Makelaardij