Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Geweldig! Heerlijk ruim wonen (en meer) in hartje Enkhuizen. Een werkelijk uniek pand van totaal ca. 300m2 met 7 kamers waar je in volledige privacy en met meerdere buitenruimtes kunt genieten van de dynamiek van deze prachtige zuiderzeestad. En dat op 45 autominuten, of een uurtje met de trein, van hartje Amsterdam.

De voormalige armenschool en latere sigarenfabriek hebben de huidige eigenaren met veel liefde en inzicht omgetoverd tot een heel bijzonder object wat je eigenlijk niet kunt omschrijven maar gewoon moet komen zien, voelen en ervaren!

Vanuit de autoluwe en tot stadstuin getransformeerde straat kom je door de grote industriële schuifdeuren in een grote lichte ruimte met hoge plafonds en heel veel daglicht. Het is alsof je in een New Yorkse loft uit een magazine staat!

Naast het hoofdgebouw en met uitzicht op de binnentuin vindt je de entree met de voordeur en meterkast (13,12m2) en een ruim kantoor (16,32m2) met aan twee kanten daglicht. Dit gedeelte is eventueel ook apart te betreden en te gebruiken als bijvoorbeeld praktijkruimte, kantoor aan huis, vul maar in..

Het voorste deel onder het zadeldak (29,4m2) is thans in gebruik als atelier/oranjerie. De ruimte heeft een industriële betonnen vloer en een plafondhoogte van ca. 7 meter waarin de balkenconstructie zichtbaar is. En met de 3 dakramen op hoogte heb je een enorme lichtinval.

Wanneer je door de deur in de volledig glazen (industriële jaren 50) wand stapt kom je in de zeer ruime leefruimte met open keuken (72 m2). Hier is het heerlijk comfortabel wonen terwijl je niet uitgekeken raakt op de oude (industriële) details. Vanuit de leefruimte/keuken heb je toegang tot de sfeervolle binnentuin waar je je in mediterrane streken waant. In alle privacy genieten van de zon of in de schaduw van twee prachtige prunus bomen. Onder het overdekte deel kun je ook bij minder weer mooi vertoeven.

De leefruimte is voorzien van een nieuw aangelegd dikwandig rookkanaal (2022) waarop nu een combinatie pellet/houtkachel is aangesloten. Deze kan eventueel worden overgenomen.

De keuken is voorzien van een Makus design inductie kookplaat, vaatwasser, dubbele spoelbak met mengkraan en een extra diep aanrechtblad voor optimale werkruimte. Een grote industriële RVS keukenwerktafel met 3 houten lades is modulair naar wens te (ver) plaatsen. De keuken is voorzien van een Franke Smart afzuigkap. De grote elektrische oven is van Smeg.

Vanuit de keuken/woonkamer kom je in een brede hal die toegang geeft tot de binnentuin, 4 slaapkamers, toilet en ruime badkamer met ligbad. Alles bevindt zich op de begane grond.

De master bedroom bevindt zich aan de linkerzijde van de gang. De kamer is zeer ruim met een oppervlakte van 18,6 m2 en biedt uitzicht en toegang tot de binnentuin. De slaapkamer is volledig afgewerkt met sfeervolle houten delen en heeft een tube en een ventilerende lichtkoepel voor mooi binnenvallend daglicht en ventilatie.

De andere 3 ruime slaapkamers bevinden zich aan de rechterzijde van de hal.

Slaapkamer 2 heeft een oppervlakte van 14,6 m2 en een mooie lichtinval door de grote ventilerende lichtkoepel. De kamer heeft een vide waar je eventueel ook nog kunt slapen. Door de speelse inrichting biedt deze slaapkamer veel mogelijkheden.

Slaapkamer 3 heeft een oppervlakte van 14,1 m2, een grote ventilerende lichtkoepel en is zeer sfeervol ingericht. Deze kamer is voorzien van zachte vloerbedekking en is recentelijk nog helemaal geschilderd. Een romantische kamer met veel privacy.

Slaapkamer 4 heeft een oppervlakte van 12,6 m2. Deze slaapkamer heeft een vide voor opslag van bijvoorbeeld zomer/winterkleding of andere spullen. Er is een ventilerende lichtkoepel en stalen balken geven deze slaapkamer een stoer en industrieel uiterlijk.

Aan het eind van de hal vinden we het toilet met ruime wastafel. De ruimte is betimmert met houten delen en op de vloer liggen originele Winckelmans tegeltjes.

Aan het eind van de gang aan de linkerzijde vinden we de badkamer. Deze bestaat uit 2 delen. In het eerste vind je een design wastafel en veel kastruimte. Tevens zijn hier de aansluitingen voor een wasmachine en droger. In het tweede deel zijn de inloop regendouche en apart 2 persoons verdiepte ligbad. De badkamer is voorzien van een mooie houten vloer, hoge plafonds en sfeervolle verlichting.

Terug in de woonkeuken kom je via de authentieke stalen spiltrap op de verdieping. Daar vinden we een mooie lichte ruimte onder het schuine dak die overdag dienst doet als tuinkamer met uitzicht op het grote dakterras en 's avonds als chill/tv kamer. Vanaf hier heb je toegang tot de grote bergzolder.

Via de openslaande deuren kom je in een oase van groen! Een kastanjehek biedt privacy en sfeer waarbinnen je heerlijk kunt genieten van de zon, de moestuin en de zwaluwen in het voorjaar. Het dakterras is deels voorzien van een houten vlonder waar je zo een loungebank op kan zetten en heerlijk van een drankje kunt genieten.

Kortom een geweldige plek om te wonen, werken, kunst te maken, een indoor gym te hebben... de mogelijkheden zijn eindeloos. En dat allemaal in een kindvriendelijke buurt met scholen op korte loopafstand, winkelen in de gezellige Westerstraat om de hoek en genieten van alle terrasjes, cultuur en evenementen die Enkhuizen te bieden heeft. Maar als je dan thuis komt is het heerlijk rustig en kun je je helemaal terugtrekken in je eigen domein!

We nodigen je uit te komen kijken en laten je dan graag het hele object zien.

Makelaarsland

Huis verkopen? Bespaar op je makelaarskosten. Bereken hier je besparing

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1933
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1933
Woon oppervlakte 221
Inhoud woonhuis 907
Aantal verdiepingen 0

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Dak type Zadeldak
Woontype Eengezinswoning, Geschakelde Woning
Tuin patio Ja
Perceel oppervlakte 285
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Pannen
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Eengezinswoning Ja
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming opmerking Cv-ketel

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1933
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1933
Woon oppervlakte 221
Inhoud woonhuis 907
Aantal verdiepingen 0

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Dak type Zadeldak
Woontype Eengezinswoning, Geschakelde Woning
Tuin patio Ja
Perceel oppervlakte 285
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Pannen
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Eengezinswoning Ja
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming opmerking Cv-ketel

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?