Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

RUIME UNIEKE MONUMENTALE (KASTEEL)HOEVE (UIT 1648) OP RUIM PERCEEL (4.045 M2) ALS (BEDRIJFS)WONING TE GEBRUIKEN MET BEDRIJFSMOGELIJKHEDEN

Deze ruime beeldbepalende hoeve "Op gen Hoes" dateert uit 1648 en is een uniek object met een rijke historie. Deze hoeve is gelegen op een groot perceel dat mogelijkheden biedt om het pand uit te breiden of van een mooie tuin/omgeving te voorzien. Het pand is gelegen aan de wijk "De Oeloven"en "Op gen Hoes", op een kleinschalig bedrijventerrein. Deze hoeve ligt op ca 400 meter van de oprit naar de Buitenring en beschikt derhalve over een prima verkeersontsluiting richting Heerlen/Aken, Sittard-Geleen/Eindhoven en Maastricht.
Deze hoeve kan dienst te doen als bedrijfswoning of onder voorwaarden om als woning te dienen.
Het terrein en de hoeve zijn hiervoor ook uitermate geschikt. Graag onderzoeken wij samen met u of wij uw gewenste bestemming op deze locatie kunnen invullen (bijvoorbeeld een bedrijfsconcept voor zorg, hotel, kantoor of iets dergelijks maar ook als (separate) woning naast een te bouwen bedrijfsruimte.
De gemeente Brunssum heeft aangegeven, gezien het unieke karakter van dit beeldbepalende gebouw, mee te denken in de mogelijkheden voor deze hoeve.

De hoeve is geheel gerestaureerd voor wat betreft constructie, kozijnen, vloer- wand en plafonds (maar slechts deels gestuct/afegewerkt) evenals het volledig nieuwe dak met keramische pannen en grote dakkapel. De inrichting van het pand biedt legio mogelijkheden omdat het gebouw min of meer als loftbouw is gebouwd.
Er kan dus zelf gekozen worden op welke wijze het pand ingericht wordt en hoe de wanden geplaatst worden. Elektra, verwarming en/of luchtbehandeling, binnendeuren, tussenwanden moeten nog zelf aangebracht worden evenals voorzieningen als keuken(s) en badkamers/sanitair/toiletten.

Indeling:

Souterrain: ruime welfkelder die op te splitsen is in meerdere ruimtes (27,66 x 4,85/3,72 m).

Begane grond: Ruime dubbele entree (11,41 x 5,20 m) met trapopgang naar souterrain en verdiepingen en open ruimte (15,37 x 5,00/4,47 m).

Verdieping 1: via trappenhuis toegankelijk, ruimte voor toilet, badkamer/werkkamer (11,41 x 5,20 m), grote open, zelf in te delen ruimte (15,37 x 5,00/4,47 m).

Zolder/verdieping 2: via trappenhuis toegankelijk, ruimte voor toilet, badkamer/werkkamer (11,41 x 5,20 m), grote open, zelf in te delen ruimte (15,37 x 5,00/4,47 m).

Bijzonderheden:
- constructie, dak met keramische pan geheel vernieuwd, dakkapel gerealiseerd
- ruim perceel (4.045 m2)
- diverse gebruiksmogelijkheden
- monumentaal beeldbepalend gebouw
- prima verkeersontsluiting

Het betreft hier een collegiale verkoop met Rademakers Vastgoed.
Historie van het gebouw (bron Rijckheyt.nl)

Genhoes of het Huis (Brunssum)
In 1622 werd op enkele honderden meters van het eeuwenoude houten kasteel “Vossenleen” een nieuwe kasteel, Genhoes genaamd, gebouwd waarna ook een hoeve met schuur werd bijgebouwd Ook werd er een gracht omheen gelegd. De opdrachtgevers waren de broers Willem en Godart Vos, zonen van Ridder Jan Vos. In 1648 gingen beide broers in het nieuwe kasteel wonen terwijl ze het Vossenleen, gelegen aan de Dorpsstraat, lieten afbreken.

Een kleindochter van Godart Vos trad in 1694 met Baron Karel de Negri van ten Dyken bij Spaubeek in het huwelijk waardoor het Baronnen geslacht de Negri het Brunssumse toneel betrad. Het geslacht zou tot 1872 onafgebroken op het kasteel woonachtig blijven. Ze hebben in die periode hun onuitwisbare sporen op de geschiedenis van Brunssum nagelaten wat onder andere blijkt uit het feit dat meerdere Brunsumsse burgemeesters van dit geslacht zouden zijn.

Vanaf 1875 werd het kasteel verhuurd aan de Duitse Franciscanen die, ten gevolge van de in hun land heersende Kulturkampf, hun land moesten verlaten.

In 1930 was het herenhuis zo bouwvallig geworden dat het moest worden afgebroken. De bijbehorende boerderij is daarbij gespaard gebleven en bestaat uit het sterk gewijzigde poortgebouw uit het midden van de 16e eeuw en de pachterswoning die rond 1648 (muurjaartal) ontstond. Tijdens de sloopwerkzaamheden werden tussen de schuur en het herenhuis fundamenten van een toren gevonden. Waarschijnlijk het resultaat van een ambitieuze maar niet voltooide poging in het verleden om het kasteel uit te breiden.

Het kasteel sloot wat stijl betreft het meest aan bij de Maaslandse Renaissance, met voor deze stijl kenmerkende natuurstenen geveldecoraties en tussendorpelvensters. Deze kenmerken zijn echter in de overgebleven vleugel niet meer aanwezig. De grachten rond het kasteel en een deel van de kasteelhoeve, in de voor Limburg zo typische vakwerkbouw, zijn verdwenen. De overgebleven vleugel was rond 1990 niet meer bewoond. Het complex werd vanaf 2002 grotendeels gerestaureerd.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze binnen 2 weken nadat het financieringsvoorbehoud is verlopen bij de desbetreffende notaris te deponeren.
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als ook verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (schriftelijkheidsvereiste).

Alle door ons kantoor verstrekte informatie omtrent onroerende zaken, moet beschouwd worden als een uitnodiging om in onderhandeling te treden, en is geheel vrijblijvend! Aangegeven maten zijn slechts bij benadering. Aan deze beperkte info kunnen geen rechten worden ontleend. Indien c.v.ketel en/of warmwatervoorziening een huurtoestel is, dient koper de huurovereenkomst over te nemen.
Een (eventueel) bijgevoegde plattegrond dient uitsluitend als globale indicatie/visualisatie. Hieraan kunnen uitdrukkelijk tevens geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning villa, vrijstaande woning
Bouwjaar 1647
Aantal kamers 14

Woningdetails

Bouwjaar 1647
Woon oppervlakte 386
Inhoud woonhuis 2017
Aantal verdiepingen 4

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

Tuin Ja
Villa Ja
Zolder Ja
Bosrijk Ja
Dak type Zadeldak
Tuin zij Ja
Achterom Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
In overleg Ja
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 4045
Tuin achter Ja
Tuin rondom Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Aan Te Leggen
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Aantal slaapkamers 0
Vrijstaande woning Ja
Zolder aantal kamers meer dan 2 kamers
Verwarming opmerking Geen Verwarming
Onderhoud binnen opmerking Redelijk Tot Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk Tot Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning villa, vrijstaande woning
Bouwjaar 1647
Aantal kamers 14

Woningdetails

Bouwjaar 1647
Woon oppervlakte 386
Inhoud woonhuis 2017
Aantal verdiepingen 4

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

Tuin Ja
Villa Ja
Zolder Ja
Bosrijk Ja
Dak type Zadeldak
Tuin zij Ja
Achterom Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
In overleg Ja
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 4045
Tuin achter Ja
Tuin rondom Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Aan Te Leggen
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Aantal slaapkamers 0
Vrijstaande woning Ja
Zolder aantal kamers meer dan 2 kamers
Verwarming opmerking Geen Verwarming
Onderhoud binnen opmerking Redelijk Tot Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk Tot Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

OPS Advies Makelaardij