Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Welkom bij dit prachtige vrijstaande woonhuis gelegen op een unieke locatie aan de bosrand in Heerlen. Vanuit je eigen tuin loop je direct het bos in. Met bouwjaar 1890 straalt dit huis karakter en charme uit. De woning is gelegen aan de rand van de woonwijk de Erk, en ligt aan een rustige straat. Toch zijn alle voorzieningen vlakbij en is zelfs het centrum van Heerlen op korte afstand.
De afgelopen jaren is deze woning volledig gerenoveerd, gemoderniseerd, aangebouwd en verduurzaamd. Het resultaat is een hele ruime woning met energielabel B. Van binnen is de woning volledig instapklaar. Van buiten verdient de woning nog een mooie nieuwe stuc- en verflaag en dan is het plaatje compleet. Ook de garage dient nog gerenoveerd te worden. De vergunning om deze af te breken en opnieuw op te bouwen, met bijbehorende tekeningen voor een nieuwe garage liggen klaar.

Wat heeft deze woning allemaal te bieden:
* een royale woonkamer, met aansluitend ruime leefkeuken;
* 4 slaapkamers, waarvan 1 op de begane grond;
* 2 badkamers, waarvan 1 en-suite aan een slaapkamer;
* een gezellige binnenplaats aan de voorzijde van de woning;
* aan de achterzijde van de woning een fijne tuin, direct grenzend aan het bos.

Via de binnenplaats komen we de woning binnen in de hal. We zien hier de trapopgang naar de verdieping, en de trap naar de kelder. Verder bevindt zich hier de toiletruimte en de meterkast. De toiletruimte is betegeld, modern afgewerkt en voorzien van zwevend toilet en fonteintje.

Vanuit de hal lopen we rechts de keuken binnen. De ruime keuken heeft een U-opstelling. Het werkblad is van betonciré met houten deurtjes. Gekookt wordt er op een inductie kooktoestel met afzuiginstallatie. Verder is de keuken voorzien van een koelkast, diepvries, combi-oven magnetron en een vaatwasser. Op de vloer zien we hier dezelfde tegelvloer als in de hal. De keuken loopt over in de eetkamer en de woonkamer. Het totale oppervlakte van keuken en woonkamer is ruim 73 m²!

Vanuit de woonkamer geven openslaande deuren toegang tot de tuin aan de achterzijde en de binnenplaats aan de voorzijde van de woning. De woonkamer is voorzien van een mooie houten parketvloer. Alle wanden en plafonds zijn netjes gestuct. Bovendien zijn al deze ruimtes voorzien van vloerverwarming.
Een kleine trap omhoog leidt naar de eerste slaapkamer. Deze is aan de voorzijde van de woning en is ruim 16 m². Ook deze ruimte is voorzien van vloerverwarming met daar overheen een PVC visgraat.

Via de open, houten trap komen we op de eerste verdieping. Hier is aan de voorzijde van de woning een tweede, ruime slaapkamer. Deze ruimte is 3,72 x 3,98 m en heeft een badkamer en-suite. Deze badkamer heeft een wastafelmeubel en een inloopdouche.

Een kleine trap omhoog gaat verder naar een tussenruimte met de wasmachine aansluitingen. Van hieruit is de badkamer bereikbaar. Deze is recent aangelegd, modern afgewerkt en voorzien van ligbad, inloopdouche, een wastafelmeubel met dubbele wastafel en een zwevend toilet. Deze ruimte is deels betegeld en deels voorzien van stucwerk. De ruimte wordt verwarmd met vloerverwarming.

Op deze verdieping zijn vervolgens nog twee slaapkamers te vinden. Beide met ruime afmetingen van respectievelijk 13 en 17 m². Deze slaapkamers, maar ook de badkamer hebben een unieke uitstraling door het hoge, schuine dak met verschillende dakramen. Alle ruimtes op deze verdieping zijn voorzien een mooie PVC-vloer en alle wanden zijn gestuct.

De woning heeft verder nog een ruime zolder. Hier is flink wat bergruimte. Ook de CV-ketel en de elektrische boiler is hier te vinden.

Onder de woning is een kelderruimte van ca. 10 m²

De woning staat op een perceel van in totaal 362 m². Aan de voorzijde van de woning is een binnenplaats. Aan de achterzijde van de woning is de tuin bereikbaar, vanuit de woonkamer of via de zij-ingang naast de garage.
Deze tuin grenst direct aan het bos.

* De complete elektrische installatie is vervangen door modern schakelmateriaal en een nieuwe meterkast met 3-fasen aansluiting;
* de hele begane grondvloer is voorzien van vloerverwarming, incl. de slaapkamer aan de voorzijde;
* de hele woning is voorzien van houten kozijnen met HR++ beglazing, (1 slaapkamerraam is van kunststof);
* het dak van de woning is ca. 10 jaar geleden vervangen en geïsoleerd;
* de en-suite badkamer is ca. 6 jaar oud, de grote badkamer is recent (2024) gerealiseerd;
* de woning heeft energielabel B;
* er is een vergunning beschikbaar voor verdere afwerking van de buitengevel en afbraak/opnieuw opbouwen van de garage.

Tot slot:
* Deze verkoopinformatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Hierbij zijn wij deels afhankelijk van informatie die wij van derden ontvangen. Aan onjuistheden en/of onvolkomenheden kunt u echter geen rechten ontlenen. Indien bepaalde informatie voor u van wezenlijk belang is dan adviseren wij u deze op juistheid te controleren. Onzerzijds wordt geen aansprakelijkheid aanvaardt voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief;

* Koper is te allen tijde gerechtigd om voor eigen rekening een bouwkundig onderzoek te (laten) verrichten, dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen in de staat van onderhoud of andere aspecten van de onroerende zaak. Koper dient bij het doen van een bod wel direct aan te geven of hij een dergelijk onderzoek wenst;

* De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week na het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren;
* Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt, nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste").

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1890
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1890
Woon oppervlakte 198.6
Inhoud woonhuis 782
Aantal verdiepingen 4

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 70
Garage opp 47
Perceel oppervlakte 362
Tuin achter Ja
Tuin diepte 7.5
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 8.5
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 45.4
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Normaal
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2018
Garage vrijstaand Steen
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin oost Ja
Ligging achtertuin zuid Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1890
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1890
Woon oppervlakte 198.6
Inhoud woonhuis 782
Aantal verdiepingen 4

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 70
Garage opp 47
Perceel oppervlakte 362
Tuin achter Ja
Tuin diepte 7.5
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 8.5
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 45.4
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Normaal
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2018
Garage vrijstaand Steen
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin oost Ja
Ligging achtertuin zuid Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Bij Diana makelaardij