Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

De gevel van dit Rijksmonument uit 1612 verhult een Riant Monumentaal Herenhuis op de centrumweg in het sfeervolle Maasstadje. Een karaktervolle kasseistraat die vernoemd is naar de monumentale gevangenistoren aan het begin. Het typeert helemaal het authentieke karakter van deze bijzondere plaats.

Indeling:

Hal
De imposante entree met zijn hoge plafond is voorzien van Portazul tegels, een plafondornament en paneeldeuren die leiden naar het toilet, de woonkamer en de woonkeuken. Ook vindt u in de hal de opgang naar boven.

Toilet
De Portazul tegels en de lambrisering zijn doorgetrokken in het toilet dat voorzien is van sierlijk keramiek sanitair.

Woonkamer
Ook hier weer het hoge balkenplafond dat zo kenmerkend is voor dit monumentale pand.
De woonkamer is voorzien van een houten vloer gemaakt van originele brede kaasplanken.
Voor de ramen zijn massief houten panelen op maat gemaakt zowel ter verduistering van de ramen, maar eveneens om de woonkamer op warme zomerdagen koel te houden en bij koud weer de warmte binnen te houden. Hier treft u ook de functionerende open haard aan met een op maat gemaakt haardscherm.

Keuken
Vanuit de woonkamer is er een open doorgang naar de gezellige ruime woonkeuken. Ook hier weer een hoog balkenplafond en houten vloer die vanuit de woonkamer doorloopt in de keuken. Voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een oven, 6 pits gasstel en een aanrechtblad van Belgisch hardsteen met een spoelbak van keramiek.
Aansluitend bevindt zich de bijkeuken.

Bijkeuken
In de bijkeuken een keukenopstelling met granieten aanrechtblad. Voor de wijnliefhebbers: een gehele wand uitgerust met een wijnkoelsysteem van terracotta. Een ideale manier om temperatuurschommelingen van uw wijnen te voorkomen.
De wasmachine- en wasdrogeraansluiting, wasbak en meterkast bevinden zich ook in deze ruimte.
In de bijkeuken is een bergingszolder afgewerkt met schuifdeuren, groot genoeg voor opslag van uw spullen.

Tuin
Via de bijkeuken is de omsloten, keurig onderhouden, achtertuin (ca.50 m2) bereikbaar. Hier vindt u naast een houtopslag voor uw haardhout ook een vaste barbecue/grill van beton. Geschikt om het hele jaar door uw gerechten te bereiden! Een vijverpartij voorzien van een modern filter- en waterpompsysteem geeft deze tuin wat extra levendigheid. De tuin is voorzien van elektrapunten en een water aftappunt.



Schuur
Vanuit de tuin bereikt u de afsluitbare geïsoleerde schuur, gemaakt van red ceder hout en voorzien van elektriciteit/lichtpunten. Met voldoende ruimte om uw gereedschappen, fietsen en tuinmeubels te bergen. U kunt via de schuur de straatzijde bereiken dus makkelijk toegang voor o.a. fietsen en vuilcontainers.

Terug naar het huis:

1e verdieping
Via de trap in de hal bereikt u de eerste verdieping met een ruime, lichte overloop met lambrisering. Deze overloop biedt toegang tot 3 kamers, badkamer en toilet. De gehele bovenverdieping heeft een beton gestorte vloer met daarop een massieve houten vloer van Robinia hardhout voorzien van een isolerende onderlaag. Alle kamers zijn voorzien van Velux dakramen met lichtverduistering.

Masterbedroom
Ruime lichte slaapkamer voorzien van kersenhouten inbouw kledingkast. Ook hier massief houten panelen op maat gemaakt voor de gevelramen.

Slaap/werkkamer 1
Goede lichtinval waardoor ook geschikt als atelier.

Slaapkamer 2
In deze kamer is een kleding/linnenkast op maat gemaakt. Uitermate praktisch.

Toilet
Ook hier lambrisering boven een vloer van originele Portazul tegels en keramiek sanitair.

Badkamer
Moderne badkamer met inloopdouche en zwevend dubbel wastafelmeubel waarboven een verwarmde spiegel. Vloerverwarming, ook in het douchegedeelte, maakt het geheel comfortabel af.

2e verdieping
Via een vaste trap komt u op een ruime zolderkamer met houten massieve vloer van Amerikaanse eiken vloerdelen, voorzien van een groot Velux dakvenster met prachtig panoramisch uitzicht over de kloostertuin. Ook hier is een ruime inbouwkast/berging aanwezig met daarin de CV/HR opstelling.

Algemeen:
Het pand is voorzien van glad gestucte muren geschilderd met verf van het merk Farrow & Ball. Zowel de binnen- als de buitenkant van het dak is volledig geïsoleerd volgens de huidige maatstaven. De hele woning is zeer goed onderhouden, er is gebruikt gemaakt van topmaterialen in de afwerking. Alle jaarlijkse onderhoudsbeurten, zoals HR-ketel (vernieuwd in 2022), vegen haardkanaal, reinigen zinken goten etc. zijn jaarlijks uitgevoerd.

Een woning om zo in te trekken!

Deze locatie geeft u de mogelijkheid om er heerlijk op uit te trekken, wandelen of fietsen langs de Maas of tussen de landerijen. Wij nodigen u graag uit om deze unieke woning te bezichtigen!

Ter aanvulling wat algemene informatie:

De woonstraat sluit aan op de N329. Die geeft een snelle route naar Oss en de snelwegen richting Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen. In de andere richting ga je via de veerpont naar recreatiegebied De Gouden Ham en het Land van Maas en Waal, en de binnendoor route richting de A15. Steden in het buitenland zoals bijv. Düsseldorf, Antwerpen, Luik op 1 ½ uur afstand.

Subsidiemogelijkheden/ restauratie Rijksmonument
Voor woonhuis-rijksmonumenten kan sinds 2020 een aanvraag worden gedaan voor de subsidie Woonhuis Monumenten. Jaarlijks is hier 57 miljoen voor beschikbaar. De subsidie vervangt de vroegere fiscale regeling voor aftrek van monumenten. Met de subsidie kunnen bewoners het onderhoud deels financieren, zoals schilderwerk, goten en regenpijpen repareren, dak herstel, voegen repareren, kozijnen herstellen en de fundering repareren. Eigenaren kunnen elk jaar na afloop van het onderhoud subsidie aanvragen. De bijdrage bij deze regeling is 38 procent van het subsidiabele bedrag.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1612
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1612
Woon oppervlakte 146
Inhoud woonhuis 557
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Monument Ja
In overleg Ja
Openhaard Ja
Perceel oppervlakte 167
Tuin achter Ja
Monumentaal Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
LeeftijdCV ketel 2022
Aantal slaapkamers 4
Show with reservation -1
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1612
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1612
Woon oppervlakte 146
Inhoud woonhuis 557
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Monument Ja
In overleg Ja
Openhaard Ja
Perceel oppervlakte 167
Tuin achter Ja
Monumentaal Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
LeeftijdCV ketel 2022
Aantal slaapkamers 4
Show with reservation -1
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

XLCASA Makelaars