Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Het sfeervolle en verrassend ruime vrijstaande woonhuis met riante schuur en maar liefst 4.720 m² grond heeft een unieke ligging in het buitengebied van Ossendrecht met een schitterend uitzicht over de agrarische landerijen.

Ossendrecht heeft diverse kleinschalige voorzieningen, waaronder sportaccommodaties, huisartsenpraktijk, bibliotheek, basisschool, kinderopvang, supermarkten en enkele kleine winkeltjes. De uitgebreide voorzieningen van Hoogerheide en Bergen op Zoom zijn binnen respectievelijk 5 en 15 autominuten te bereiken. Ossendrecht heeft een goede bereikbaarheid door de ligging nabij de N289 en de A4/ A58. De steden in de omgeving zoals Antwerpen, Goes, Roosendaal, Breda en Rotterdam zijn prima bereikbaar.

Het bouwjaar van het woonhuis is omstreeks 1901. Het woonhuis heeft een traditionele bouwconstructie, gedeeltelijk betonnen (begane grond), gedeeltelijk houten (eerste verdieping) vloeren, stenen buitengevels, zadeldak gedekt met pannen en plat dak met bitumineuze dakbedekking. Het woonhuis is voor het merendeel voorzien van dubbele beglazing.

Het woonhuis heeft een inhoud van circa 900 m³ en een woonoppervlakte van circa 240 m².

Het woonhuis wordt gekenmerkt door de lichte en sfeervolle woonkamer met serre aan de voorzijde van het woonhuis, de royale en tuingerichte woonkeuken, de praktische bijkeuken, de aanwezigheid van vier slaapkamers, de badkamer en een ruime zolderruimte op de eerste verdieping, de riante, multifunctionele en cultuurhistorisch waardevolle schuur, de ruime perceeloppervlakte met de mogelijkheid tot het houden van hobbydieren en de unieke ligging in de polder van Ossendrecht met uitzicht over de agrarische landerijen.

Indeling
Begane grond: de hal/ entree aan de voorzijde van het woonhuis heeft een tegelvloer, stucwerk wanden en stucwerk plafond. De hal/ entree biedt toegang tot de meterkast (16 groepen, 4 aardlekschakelaars, krachtstroom), de woonkamer, de woonkeuken, de kelder, de bijkeuken en de trapopgang naar de eerste verdieping.

De lichte en sfeervolle woonkamer met serre (circa 33 m²) heeft een travertin tegelvloer, stucwerk wanden, stucwerk plafond en schouw met allesbrander. De serre is voorzien van vloerverwarming en biedt toegang tot de voortuin. De woonkamer biedt middels authentieke glas-in-lood dubbele schuifdeuren toegang tot de royale woonkeuken.

De royale en tuingerichte woonkeuken (circa 67,5 m²) heeft een travertin tegelvloer, gedeeltelijk stucwerk, gedeeltelijk behang wanden, balken plafond, fraaie schouw met open haard en inbouwkast. De keukeninrichting in rechte opstelling en met kastenwand heeft een natuurstenen aanrechtblad, keramische spoelbak, close-in boiler, brede 4-pits keramische kookplaat, schouw met afzuigunit, koelkast en vaatwasser. De vele raampartijen zorgen voor meer dan voldoende lichtinval en een fraai uitzicht over de achtertuin. De schuifpui biedt toegang tot het terras aan de zijkant van het woonhuis.

De kelder heeft een betonnen vloer en stucwerk wanden. In de kelder is de boiler (huur) opgesteld.

Middels een paar treden is vanuit de hal/ entree de praktische bijkeuken (voormalige opkamer) bereikbaar. De praktische bijkeuken (circa 12,5 m²) heeft een tegelvloer, gedeeltelijk betegelde, gedeeltelijk behang, gedeeltelijk stucwerk wanden en zachtboard plafond. In de bijkeuken zijn een wastafelmeubel en de aansluitingen voor de wasmachine aanwezig en is ruimte voor het plaatsen van een (extra) koel- en/ of vrieskast. De bijkeuken biedt toegang tot de toiletruimte.

De toiletruimte heeft een natuurstenen tegelvloer, gedeeltelijk natuurstenen betegelde, gedeeltelijk stucwerk wanden en stucwerk plafond en is ingericht met een staand toilet.

Eerste verdieping: de overloop is voorzien van vloerbedekking, stucwerk wanden en platen plafond en biedt toegang tot drie slaapkamers, de badkamer en de zolderruimte.

De eerste slaapkamer (circa 15 m²) aan de voorzijde van het woonhuis heeft een laminaat vloer, behang wandafwerking en platen plafond en biedt toegang tot de inloopkast.

De inloopkast (circa 8 m²) heeft een laminaat vloer, houten wanden en balken plafond.

De tweede slaapkamer (circa 12 m²) is voorzien van vloerbedekking, stucwerk wanden en platen plafond.  

De derde slaapkamer (circa 14 m²) is voorzien van vloerbedekking, glasvezelbehang wandafwerking en balken plafond.

De ruime zolderruimte (circa 25 m²) heeft een houten vloer, houten wanden en de dakconstructie in het zicht. Op de zolderruimte zijn twee CV-installaties opgesteld (Intergas HR, bouwjaar 2020 en Vaillant, bouwjaar 2012). De zolderruimte biedt toegang tot de vierde slaapkamer en de bergzolder.

De vierde slaapkamer (circa 10,5 m²) is voorzien van vloerbedekking, behang wandafwerking en platen plafond.

De badkamer (ruim 4 m²) heeft een tegelvloer, betegelde wanden en kunststof panelen plafond en is ingericht met een wastafel, ligbad met douchegelegenheid en staand toilet (sanibroyeur).

Riante schuur
De riante schuur is ten zuiden voor het woonhuis gesitueerd. Het oorspronkelijke bouwjaar van de schuur is omstreeks 1874. Omstreeks 1939 is de schuur voor het merendeel gerenoveerd. De schuur heeft een oppervlakte van circa 550 m² en heeft een traditionele bouwconstructie, gedeeltelijk betonnen vloer, gedeeltelijk klinkervloer, houten spanten op gemetselde poeren, stenen buitengevels en zadeldak gedekt met asbestvrije golfplaten.

De schuur is verdeeld in meerdere ruimtes, waaronder enkele bergingen, inpandige garage (circa 6,15 x 3,15 meter), werkplaats en een aantal open ruimtes. De open ruimtes zijn uitermate geschikt als werkplaats, hobbyruimte, opslagruimte etcetera. Het is mogelijk om de schuur opnieuw in te delen. De schuur is aan de voorzijde bereikbaar middels drie loopdeuren en dubbele openslaande deuren en aan de achterzijde middels drie dubbele openslaande deuren.

Tuin en verdere inrichting
Het woonhuis met riante schuur is vanaf de openbare weg bereikbaar middels een geasfalteerd toegangspad (recht van overpad, in eigendom van de buren).

De voortuin is voorzien van een oprit met kasseien en met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s, siergrind, gazon, plantenborders met meerjarige beplanting en een terras aansluitend aan het woonhuis. Naast het woonhuis is een tweede terras aanwezig, bereikbaar vanuit de woonkeuken middels de schuifpui. Beiden terrassen bieden een schitterend uitzicht over de agrarische landerijen.

De achtertuin is voorzien van een ruim gazon en plantenborders met meerjarige beplanting en biedt eveneens een schitterend uitzicht over de agrarische landerijen.

Middels een halfverhard pad is de achterzijde van de riante schuur bereikbaar.
 
Mede gezien het perceeloppervlakte kan een gedeelte van de grond uitstekend aangelegd worden als weiland voor het houden van hobbydieren.

Bestemmingsplan
Onlangs is een bestemmingswijzigingsprocedure doorlopen waarbij het woonhuis met riante schuur en verdere toebehoren de bestemming “Wonen” heeft gekregen.
 
De riante schuur heeft cultuurhistorische waarde en dient behouden te blijven. De cultuurhistorische waarde is met name toegekend aan de de hoofdvorm van het gebouw (een langwerpige bouwmassa van 1 laag onder zadeldak), de raampjes in het voormalige bedrijfsdeel (herkenbaar als stalraampjes) en de houten spanten met alle bouwsporen en oude materialen.
 
De uitoefening van een beroep aan huis en/ of kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten behoort tot de mogelijkheden.
 
De gemeente Woensdrecht heeft de ambitie om in 2035 geheel energieneutraal te zijn. Om deze ambitie te verwezenlijken wil de gemeente Woensdrecht medewerking verlenen aan het realiseren van windparken. Momenteel is er op de grens van de gemeente Reimerswaal en gemeente Woensdrecht en aldus in de nabijheid een initiatief, namelijk Windpark Ze-Bra. Op de website van de gemeente Reimerswaal wordt een nadere toelichting verstrekt over dit initiatief.

Bijzonderheden
- Gunstig gelegen verrassend ruim en sfeervol vrijstaand woonhuis met de mogelijkheid om het geheel naar eigen inzicht te moderniseren;
- Lichte en sfeervolle woonkamer met serre en schouw met houtkachel aan de voorzijde van het woonhuis;
- Riante tuingerichte woonkeuken met een oppervlakte van maar liefst circa 67,5 m² en een schitterend uitzicht op de achtertuin en agrarische landerijen;
- Praktische bijkeuken met de aansluitingen voor de wasmachine;
- Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers, de badkamer en de zolderruimte aanwezig. De eerste verdieping kan op eenvoudige wijze indien gewenst opnieuw ingedeeld worden;
- Het woonhuis is voor het merendeel voorzien van dubbele beglazing;
- Het woonhuis is voorzien van een glazvezelaansluiting;
- De volgende (nuts)voorzieningen zijn aanwezig: water, elektriciteit, propaangastank (huur) en riolering middels een IBA-tank;
- Riante, cultuurhistorisch waardevolle en multifunctionele schuur met een oppervlakte van circa 550 m²;
- Ideale locatie om een beroep/ bedrijf aan huis uit te oefenen door middel van de multifunctionele schuur;
- Ideale locatie voor houden van hobbydieren;
- Het woonhuis is uniek gelegen in de polder van Ossendrecht met een schitterend uitzicht op de agrarische landerijen;
- Bij verkoop zal een ouderdomsclausule en asbestclausule in de koopovereenkomst worden opgenomen;
- Om een goede indruk te krijgen van het vrijstaande woonhuis met riante schuur is een bezichtiging aan te bevelen!

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 1901
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1901
Woon oppervlakte 240
Inhoud woonhuis 900
Aantal verdiepingen 2

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Dak type Samengesteld Dak
Tuin zij Ja
Achterom Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel G
In overleg Ja
Landelijk Ja
Hellend dak Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Perceel oppervlakte 4720
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Intergas Hr En Vaillant Eigendom
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Oppervlakte woonkamer 33
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Steen
Eengezinswoning Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 4
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 2500 Breedte: 4000 Oppervlakte: 1000
Ligging achtertuin oost Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Redelijk Tot Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 1901
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1901
Woon oppervlakte 240
Inhoud woonhuis 900
Aantal verdiepingen 2

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Dak type Samengesteld Dak
Tuin zij Ja
Achterom Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel G
In overleg Ja
Landelijk Ja
Hellend dak Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Perceel oppervlakte 4720
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Intergas Hr En Vaillant Eigendom
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Oppervlakte woonkamer 33
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Steen
Eengezinswoning Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 4
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 2500 Breedte: 4000 Oppervlakte: 1000
Ligging achtertuin oost Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Redelijk Tot Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Ilse Vastgoed