Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Het sfeervolle vrijstaande woonhuis met bijgebouwen en 712 m² grond is centraal gelegen in buurtschap Calfven tussen Hoogerheide en Ossendrecht in een landelijke en bosrijke omgeving.

De uitgebreide voorzieningen van Hoogerheide, waaronder winkels, basisscholen, kinderopvang, sportvoorzieningen en gezondheids-voorzieningen zijn in de directe nabijheid. Ossendrecht heeft een goede bereikbaarheid door de ligging nabij de N289 en de A4/ A58. De steden in de omgeving zoals Bergen op Zoom, Antwerpen, Goes, Roosendaal, Breda en Rotterdam zijn prima bereikbaar.

Het oorspronkelijke bouwjaar van het woonhuis is omstreeks 1938. Het woonhuis heeft een traditionele bouwconstructie, gedeeltelijk betonnen (begane grond), gedeeltelijk houten (begane grond en eerste verdieping) vloeren, stenen buitengevels, mansardedak en zadeldak gedekt met pannen en plat dak met EPDM dakbedekking. Het woonhuis is voorzien van dakisolatie en houten kozijnen met gedeeltelijk dubbele beglazing.

Het woonhuis heeft een inhoud van circa 500 m³ en een woonoppervlakte van circa 120 m².

Het woonhuis wordt gekenmerkt door de lichte en sfeervolle woonkamer, de dichte keuken, de praktische bijkeuken, de badkamer op de begane grond, de aanwezigheid van twee slaapkamers op de eerste verdieping, de mogelijkheid om extra (slaap)kamers te realiseren op de zolderruimte, de aanwezigheid van een vrijstaande garage, de privacy biedende en ruime achtertuin op het zuiden, de mogelijkheid om het woonhuis geheel naar eigen inzicht te moderniseren en de ligging aan een rustige woonstraat in een landelijke, bosrijke en centrale omgeving.

Indeling
Begane grond: de hal/ entree aan de voorzijde van het woonhuis biedt toegang tot de moderne meterkast (4 groepen, 2 aardlekschakelaars), de woonkamer en de trapopgang naar de eerste verdieping. De hal/ entree is voorzien van vloerbedekking, lambrisering/ stucwerk wanden en licht houten panelen plafond.  

De lichte en sfeervolle woonkamer (circa 35 m²) aan de voorzijde van het woonhuis heeft een parketvloer (houten ondervloer), gedeeltelijk stucwerk, gedeeltelijk lichte houten panelen wanden, gedeeltelijk gipsplaten, gedeeltelijk licht houten panelen plafond en schouw met allesbrander. De woonkamer biedt toegang tot de trapkast en de dichte keuken.

De dichte keuken (circa 12 m²) heeft een tegelvloer, gedeeltelijk betegelde, gedeeltelijk spachtelputz wanden, gipsplaten plafond en inbouwkast. De keukeninrichting in rechte opstelling heeft een kunststof aanrechtblad, spoelbak, 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, oven en koelkast. De keuken biedt toegang tot de kelder en de bijkeuken.

De kelder (circa 9 m², stahoogte circa 1,75 meter) heeft een plavuizen vloer, stucwerk wanden en platen plafond (waarschijnlijk asbesthoudend).
 
De praktische bijkeuken (circa 11 m²) heeft een tegelvloer, gedeeltelijk stucwerk, gedeeltelijk lichte schoonmetselwerk wanden en gipsplaten plafond. In de bijkeuken is de CV-installatie (Vaillant, bouwjaar 2017) opgesteld. De bijkeuken biedt toegang tot de toiletruimte, de badkamer, de berging en de achtertuin.

De toiletruimte heeft een tegelvloer, betegelde wanden en kunststof panelen plafond en is ingericht met een staand toilet.
 
De badkamer (ruim 4 m²) heeft een tegelvloer, gedeeltelijk betegelde, gedeeltelijk stucwerk wanden en gipsplaten plafond en is ingericht met een wastafel, doucheruimte en de aansluitingen voor de wasmachine en droger.  

De berging (circa 12,5 m²) heeft gedeeltelijk een betonnen, gedeeltelijk een klinkervloer, gedeeltelijk stucwerk, gedeeltelijk schoonmetselwerk wanden en balken plafond. De berging biedt toegang tot het toegangspad van de buren en de trapopgang naar de zolderruimte.

Eerste verdieping: overloop met vloerbedekking, gedeeltelijk stucwerk, gedeeltelijk lichte houten panelen wanden, gipsplaten plafond en kastenwand. De overloop biedt toegang tot de twee slaapkamers en de bergruimte.

De eerste slaapkamer (circa 8,5 m²) aan de voorzijde van het woonhuis is voorzien van vloerbedekking, gedeeltelijk stucwerk, gedeeltelijk lichte houten panelen wanden en houten panelen plafond.

De tweede slaapkamer (circa 8,5 m²) aan de achterzijde van het woonhuis is voorzien van vloerbedekking, gedeeltelijk stucwerk, gedeeltelijk lichte houten panelen wanden en houten panelen plafond.

De bergruimte (circa 5 m²) is bereikbaar middels louvredeuren en voorzien van vloerbedekking, gedeeltelijk houten panelen, gedeeltelijk behang wanden en gipsplaten plafond.

Middels de trapopgang in de berging is de zolderruimte bereikbaar. De zolderruimte (circa 26,5 m²) heeft een houten vloer, stucwerk wanden en de dakconstructie in het zicht (riet onderlaten). De zolderruimte heeft een niveauverschil en gedeeltelijk een nokhoogte van circa 3,15 meter en gedeeltelijk een nokhoogte van circa 2,25 meter. De zolderruimte biedt de mogelijkheid om extra slaapkamers te realiseren.

Vrijstaande garage
De vrijstaande garage (circa 17 m², circa 5,90 x 2,90 meter ) is naast het woonhuis gesitueerd en heeft een betonnen vloer, stenen gevels en zadeldak gedekt met pannen. De garage is aan de voorzijde bereikbaar middels een kanteldeur en aan de zijkant middels een loopdeur. Middels een stalen trap naast de garage is de verdieping bereikbaar, dat in gebruik was als duivenhok. Voor de garage is een ruime oprit aanwezig.

Tuin en verdere inrichting
De privacy biedende en ruime achtertuin op het zuiden is voorzien van een terras, sierbestrating, gazon, plantenborders, houten tuinhuis, twee duivenhokken, houten berging, open houten berging, moestuin en achterom.
 
Het houten tuinhuis (circa 13 m²) heeft een houten vloer, houten wanden en zadeldak gedekt met bitumineuze leien.

De twee duivenhokken (circa 7 m² en 6,5 m²) zijn gesitueerd achter de garage en hebben een houten vloer, houten wanden en zadeldak gedekt met pannen. De houten berging (circa 7,5 m²) heeft een houten vloer, houten wanden en lessenaarsdak gedekt met pannen.

Bestemmingsplan
Volgens het bestemmingsplan “Bebouwde kom Ossendrecht – Calfven, 1e herziening” heeft de locatie de bestemming “Wonen”. Er zijn ruime bouwmogelijkheden op het perceel. De totale gezamenlijke bebouwde oppervlakte mag 223,5 m² bedragen, waarvan maximaal 201,2 m² hoofdgebouw (woning), maximaal 160,9 m² aangebouwde bijgebouwen en maximaal 89,4 m² vrijstaande bijgebouwen.
Dit houdt in dat er volop mogelijkheden zijn om het woonhuis uit te breiden en nieuwe bijgebouwen op te richten. Tevens staat het bestemmingsplan het toe om een beroep/ bedrijf aan huis uit te oefenen.

Bijzonderheden
- Gunstig gelegen sfeervol vrijstaand woonhuis met de mogelijkheid om het geheel naar eigen inzicht te moderniseren;
- Het woonhuis heeft een lichte en sfeervolle woonkamer, dichte keuken, praktische bijkeuken, badkamer op de begane grond, twee slaapkamers op de eerste verdieping en de mogelijkheid om extra (slaap)kamers te realiseren op de zolderruimte;
- Het woonhuis is voorzien van dakisolatie en gedeeltelijk dubbele beglazing (originele bouw dubbele beglazing, aanbouw enkele beglazing);
- Vrijstaande garage naast het woonhuis met daarvoor een ruime oprit;
- Privacy biedende en ruime achtertuin op het zuiden. De achtertuin biedt volop mogelijkheden;
- Gezien het ruime perceeloppervlakte zijn er volop mogelijkheden om het woonhuis uit te breiden en nieuwe bijgebouwen te realiseren;
- Bij verkoop zal een ouderdomsclausule en asbestclausule in de koopovereenkomst worden opgenomen;
- Het woonhuis is centraal gelegen aan een rustige woonstraat in buurtschap Calfven tussen Hoogerheide en Ossendrecht in een landelijke en bosrijke omgeving met in de directe nabijheid schitterende wandel- en fietsroutes;
- Om een goede indruk te krijgen van het vrijstaande woonhuis is een bezichtiging aan te bevelen!

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 1938
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1938
Woon oppervlakte 120
Inhoud woonhuis 500
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Bosrijk Ja
Dak type Samengesteld Dak
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel F
In overleg Ja
BouwjaarCV 2017
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 712
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Vaillant Eigendom
Allesbrander Ja
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 35
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Eengezinswoning Ja
LeeftijdCV ketel 7
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 2
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel, allesbrander
Tuin lengte achtertuin Lengte: 2800 Breedte: 1500 Oppervlakte: 420
Ligging achtertuin zuid Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Redelijk Tot Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk Tot Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 1938
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1938
Woon oppervlakte 120
Inhoud woonhuis 500
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Bosrijk Ja
Dak type Samengesteld Dak
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel F
In overleg Ja
BouwjaarCV 2017
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 712
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Vaillant Eigendom
Allesbrander Ja
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 35
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Eengezinswoning Ja
LeeftijdCV ketel 7
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 2
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel, allesbrander
Tuin lengte achtertuin Lengte: 2800 Breedte: 1500 Oppervlakte: 420
Ligging achtertuin zuid Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Redelijk Tot Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk Tot Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Ilse Vastgoed