Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Soms krijgt men een kans die maar 1 keer in het leven voorbij komt.
Landelijk en vrijstaand wonen op een idyllische plek in Diemen. Dat kunnen niet veel mensen zeggen. Wonen in een authentiek landhuis met tuin rondom, een prachtig vrij uitzicht en omring door weilanden met schapen en koeien. En dit onder de rook van Amsterdam. Wat wilt een mens nog meer. Dit prachtige en sfeervolle landhuis heeft een woonoppervlak van 155m2 en is gelegen op een zeer ruim perceel van maar liefst 1735m2 eigen grond. Welkom op de Overdiemerweg 9 te Diemen. Deze unieke woning is voorzien van een tuin die rondom de woning ligt. Door de prachtige ligging aan de weilanden met het vrije uitzicht is het hier heerlijk genieten! Het landhuis is voorzien van diverse parkeerplaatsen op eigen terrein, 2 ruime slaapkamers, een zeer royale en sfeervolle woonkamer, een heerlijke woonkeuken en de mogelijkheid tot creeren van een derde slaapkamer op de zolder. Uiteraard mag bij zo'n woonhuis een eigen garage en diverse bergingen voor de stalling van fietsen en motoren of hobbyruimte niet ontbreken. Het kan hier allemaal. Laat deze one time opportunity niet aan u voorbijgaan. Komt u ook kijken??

Ligging en omgeving:
Dit prachtige landhuis ligt op een rustige en idyllische plek in Diemen. De directe omgeving kenmerkt zich door de rust, water en het groen. Nabij de woning bevindt zich het natuurgebied Diemerpolder met een heerlijk wandelgebied rond de waterplas de Diem, het Diemerbos, het Amsterdam-Rijnkanaal en de Nescio(fiets)brug naar IJburg. Ondanks de rustige omgeving bent u in enkele minuten op de diverse uitvalswegen (A1, A9 en Ringweg A10). Het winkelcentrum "Gruttoplein" is uitstekend geschikt voor uw dagelijkse boodschappen met o.a. de Jumbo supermarkt, Keurslager en de bakker. Het winkelcentrum in het centrum van Diemen ligt op enkele minuten. Hier vindt u naast de AH XL diverse andere winkelketens, zoals de HEMA, Action, Kruidvat, Douglas, Etos tot aan de Voledammer vishandel, keurslager en een bakker. Het Centraal Station van Diemen ligt op korte fietsafstand en vanuit hier bent u binnen enkele minuten op het Centraal Station van Amsterdam. In de directe omgeving van de woning bevinden zich diverse scholen en sportaccommodaties (voetbal, hockey, tennis en diverse gyms). Een prachtige locatie voor een prachtige woning!

Indeling:
Rijdend over de rustige en landelijke Overdiemerweg komen we aan bij de woning. Via de oprit heeft u ruime parkeergelegenheid op uw eigen terrein. Het huis en de garage zorgen voor de privacy in de achtertuin doordat deze in de breedte van het perceel zijn gebouwd. Middels de voordeur betreden we de woning, maar we hebben ook de mogelijkheid om vanaf de voorzijde de achtertuin te bereiken, middels de afgesloten doorloop tussen de woning en de garage door.

Begane grond:
Via uw eigen voordeur betreedt u de woning. In de zeer ruime ontvangsthal bevindt zich de garderobe. Vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkamer, de master bedroom (begane grond), de woonkeuken met eetkamer, de bijkeuken en de badkamer (begane grond). Het separate toilet is staand uitgevoerd en voorzien van landelijk tegelwerk en een fonteintje. De naastgelegen kast is ideaal voor de opslag van divers spullen. De masterbedroom is gelegen aan de voorzijde van de woning en is van groot formaat. Door de diverse grote raampartijen is het hier erg licht en geniet u van het heerlijke uitzicht op de weilanden en het water. Deze slaapkamer is voorzien van een nette houten vloer en de houten balken aan het plafond zijn een mooi karakteristiek detail. Vanuit de hal lopen we door naar de zeer royale en lichte woonkamer. Een heerlijke plek om lekker te genieten met familie en vrienden en natuurlijk het uitzicht over de royale tuin. Door de aanwezige openslaande deuren betreedt u de tuin. Zo wordt uw tuin een verlengstuk van uw woonkamer. Maar is tevens een heerlijke plek uit de wind waar u in het zonnetje kunt zitten en genieten van wat het uitzicht u biedt. De woonkamer is voorzien van een mooie houten vloer, een houtkachel en een trap naar de 1e verdieping. Tot slot heeft u vanuit de woonkamer toegang tot de badkamer. Deze is perfect onderhouden, royaal, landelijk uitgevoerd en van alle gemakken voorzien. Zo is de badkamer voorzien van een ruime inloopdouche met thermostatische mengkraan, handdouche en drain alsmede een zitje. Het tweede toilet mag niet ontbreken, alsmede een dubbele wastafel met meubel, mengkranen en spiegels. Tot slot is de badkamer volledig betegeld en beschikt deze over een raam voor extra ventilatie.

Vanuit de woonkamer lopen we via de ontvangsthal door naar de woonkeuken. De landelijke woonkeuken is voorzien van een mooie tegelvloer en heeft prachtig uitzicht op de tuin en de weilanden. De keuken zelf is uitgevoerd in twee delen en voorzien van een losse koelkast met vriezer, een vaatwasser, een stenen spoelbak met mengkraan, grote oven met daarboven een 4-pits gasfornuis (inclusief bakplaat) met geïntegreerd afzuigsysteem en diverse laden en kasten voor de nodige opbergruimte. Het aanrechtblad is uitgevoerd in mooi hardsteen. Een prachtige keuken die volledig in het huis past. De naastgelegen bijkeuken c.q. wasruimte is bereikbaar middels de schuifdeur vanuit de keuken. De ideale plek voor opslag en uw wasmachine. De oude stalramen zijn een extra toevoeging van deze fijne ruimte. Doordat deze ruimte van groot formaat is kunt u deze ook perfect gebruiken als hobbykamer of werkkamer. Tevens is dit een mooie ontvangstruimte. Door de aanwezige deur kunt u namelijk ook naar/van de achtertuin naar binnen/buiten.
De eetkamer is direct naast de keuken gelegen. Een geweldige plek om heerlijk te dineren en door de grote raampartijen te genieten van het uitzicht op de tuin en weilanden. De openslaande deuren naar het grote terras maken dit de ideale plek voor gezellige bbq's met familie en vrienden.

1e verdieping:
Via de vaste trap in de ontvangsthal bereikt u de overloop op de 1e verdieping, welke u toegang geeft tot de tweede slaapkamer. Een sfeervolle slaapkamer met dakkapel en een knus balkon met vrij uitzicht over de weilanden. Het formaat van deze slaapkamer is goed en ook het lichtinval is fijn. Het balkon is, door de ligging op het zuiden, heerlijk zonnig. Hoe mooi is het om uw dag hier te beginnen met een lekker kopje koffie!

Via de open trap in de woonkamer hebben we aan de voorzijde van de woning nog een ruime zolder. De trap deelt de zolder in twee delen. Beiden zijn uitgevoerd met velux dakramen. Wellicht dat u hier een grote dakkapel op wilt zetten, waardoor er zeker een extra slaapkamer te creëren is. De twee ruimten kunnen tevens goed dienen als speelkamer voor kinderen, gameroom, bibliotheek of gewoon als opslag.

Tuin:
Bij zo'n unieke woning hoort natuurlijk ook een unieke tuin! U heeft bij deze woning namelijk een tuin die rondom het huis loopt. Zo heeft u op elke uur van de dag een mogelijkheid om lekker in het zonnetje of in de schaduw te zitten. Vanuit de tuin heeft u vrij uitzicht op de weilanden en kunt u in alle rust genieten. In de tuin treft u een vrijstaand huisje waar u de nodige tuinmeubelen, kussen en andere diverse droog in kunt opbergen. Deze tuin heeft zoveel mogelijkheden. Wat dacht u van een veranda voor heerlijke avonden of wellicht een zwembad realiseren bij het huis.

Garage en bergingen:
Tot slot beschikt dit prachtige landhuis over een garage en diverse bergingen. De garage is middels de openslaande deuren toegankelijk en de perfecte plek om uw auto, fietsen en/of motoren te stallen. De garage is voorzien van elektra. Via de garage heeft u tevens toegang tot de ruime berging. Ook hier kunt u diverse spullen plaatsen. Tussen de berging en het huis loopt een voetpad. Vanuit de voortuin is dit niet te zien. Deze is middels een deur dichtgezet, waardoor de woning en de garage 1 lijken. Tot slot de kippenren. Uw eigen kippen met dagelijks verse eieren, die tegen het raam staan te tikken voor hun voer. Landelijker dan dit wordt het niet.

Bijzonderheden:
- Vraagprijs € 1.195.000,- kosten koper;
- Bouwjaar 1920;
- Woonoppervlakte 155,3m2 (conform NEN2580 gemeten en meetrapport aanwezig);
- De woning is gelegen op 1735m2 eigen grond;
- Gelegen op een idyllische locatie in Diemen onder de rook van Amsterdam met prachtig vrij uitzicht op de weilanden;
- Warm water en verwarming middels een CV-combiketel (bouwjaar 2015, eigendom en propaan gas);
- De woning is volledig voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing;
- De woonkamer beschikt over een houtkachel;
- Parkeren op eigen terrein;
- Garage en diverse bergingen aanwezig voor verschillende doeleinden;
- De woning is aangesloten middels een separate propaan gastank (huur);
- De woning is gelegen in het buitengebied, waardoor deze is aangesloten op een persriolering;
- Verkoper zal een Ouderdomsclausule opnemen in de koopovereenkomst (gezien het bouwjaar van de woning);
- Oplevering in overleg;
- Verkoop onder voorbehoud gunning eigenaar.

Geïnteresseerd in dit unieke en prachtige landhuis??
Voor meer informatie en/of vrijblijvende bezichtiging kunt u contact opnemen met IB makelaars.

Rechtsgeldige koopovereenkomst en notaris
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. 
Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’. Koper dient binnen twee werkdagen na het bereiken van de mondelinge overeenstemming in zake de koopsom en de voorwaarden, een notaris aan te wijzen binnen een straal van 15 km van het ten verkoop aangeboden object, opdat uiterlijk 1 week na deze mondelinge overeenstemming de koopakte ondertekend kan worden. Indien koper binnen deze periode geen notaris heeft aangewezen, heeft verkoper het recht deze aan te wijzen.
 
Toelichtingsclausule NEN2580  
De meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning zijn wij adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar 1920
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1920
Woon oppervlakte 155
Inhoud woonhuis 514
Aantal verdiepingen 2

Buiten

Garage mogelijk Ja

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Garage Ja
Bosrijk Ja
Dak type Zadeldak
Dakraam Ja
Tuin zij Ja
Aan water Ja
Achterom Ja
Landhuis Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel F
In overleg Ja
Landelijk Ja
BouwjaarCV 2015
Hellend dak Riet, pannen
Perceel oppervlakte 1735
Tuin achter Ja
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Atag Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Riet, pannen
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 40
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Hout
LeeftijdCV ketel 9
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 2
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 3750 Breedte: 4000 Oppervlakte: 1500
Ligging achtertuin zuid Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar 1920
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1920
Woon oppervlakte 155
Inhoud woonhuis 514
Aantal verdiepingen 2

Buiten

Garage mogelijk Ja

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Garage Ja
Bosrijk Ja
Dak type Zadeldak
Dakraam Ja
Tuin zij Ja
Aan water Ja
Achterom Ja
Landhuis Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel F
In overleg Ja
Landelijk Ja
BouwjaarCV 2015
Hellend dak Riet, pannen
Perceel oppervlakte 1735
Tuin achter Ja
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Atag Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Riet, pannen
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 40
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Hout
LeeftijdCV ketel 9
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 2
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 3750 Breedte: 4000 Oppervlakte: 1500
Ligging achtertuin zuid Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

IB Makelaars