Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Welkom op de Biesboschstraat 16-3 te Amsterdam!
In het hart van de bruisende Rivierenbuurt mogen wij u dit charmante en karakteristieke 5-kamer dubbel bovenhuis met een woonoppervlakte van maar liefst 179m2 te koop aanbieden! Het appartement is gelegen op de 3e en 4e (tevens bovenste!) verdieping van een goed onderhouden appartementencomplex. Dit fijne dubbele bovenhuis beschikt over 4 goede slaapkamers (mogelijkheid tot het creëren van een 5e slaapkamer), een ruime (doorzon)woonkamer met eetkamer, een dichte keuken, twee badkamers en maar liefst twee zeer ruime balkons gelegen op het noorden. De karakteristieke glas in lood en-suite deuren maken het geheel af! Tot slot bevindt zich nog een berging op de 5e verdieping (zolder) en behoort het realiseren van een royaal dakterras tot de mogelijkheden. Dit alles is gelegen op erfpachtgrond, welke tot en met 30-06-2052 is AFGEKOCHT en daarna is vastgeklikt! Komt u dit leuke appartement ook met eigen ogen bekijken?!

Ligging en omgeving:
De woning bevindt zich in een rustige straat in het hart van de bruisende Rivierenbuurt. De Biesboschstraat staat bekend om zijn ruimte en rust. Ook de kenmerkende elementen in de architectuur mogen hier natuurlijk niet ontbreken. In de nabije Maasstraat en Waalstraat treft u diverse winkels, speciaalzaken en horecagelegenheden. Wat dacht u van een keus uit meerdere supermarkten voor uw dagelijkse boodschappen, de Blokker, een bakker, een patisserie en nog veel meer. Voor een gezellig avondje dineren kunt u bijvoorbeeld terecht bij Visaandeschelde, Il Cavallino, Michiu en Yokomo. Ook aan gezellige cafés, zoals Tap Zuid of Café Blek, is geen gebrek. De populaire horecagelegenheden van de Pijp, alsmede de gezellig Albert Cuyp en de Scheldestraat zijn op zeer korte loopafstand gelegen. Bent u de drukte even zat? Dan kunt u in het Beatrixpark of het Amstelpark lekker tot rust komen en een mooie wandeling maken. Of juist lekker hardlopen of een fietstocht langs de Amstel. Er is voor ieder wat wils.
De Biesboschstraat is goed bereikbaar met zowel de auto (goede parkeergelegenheden) als het openbaar vervoer. De diverse stadsdelen zijn te voet of per fiets goed bereikbaar. Binnen enkele autominuten bevindt u zich op de Ring A10 of A2. De stations Amsterdam RAI en Amsterdam Amstel bevinden zich op loopafstand. Maar ook de Noord-zuidlijn vanaf station Europaplein ligt op enkele minuten lopen. Kortom een fijne woning op een perfecte plek!

Indeling:
Via de gemeenschappelijke buitentrap bereikt u uw eigen voordeur. Achter de voordeur treft u direct een fijne grote opbergkast, maar de echt eye-catcher is de originele liftschacht van het boodschappenliftje. Via het trappenhuis lopen we door naar de 3e verdieping.

3e verdieping:
Bij binnenkomst in de hal heeft u toegang tot alle vertrekken, waaronder de keuken, de badkamer, de eetkamer, alsmede de royale woon-/zitkamer.

Laten we beginnen bij de dichte keuken. Deze is aan de achterzijde van de woning gesitueerd en van alle gemakken voorzien. De keuken is deels betegeld en opgedeeld in twee delen. Het linker deel van de keuken is uitgevoerd met een robuust granieten aanrechtblad en voorzien van een spoelbak met mengkraan, een close-in boiler voor direct warm water, een los 5-pits SMEG gasfornuis met oven, een RVS afzuigschouw, een grote vaste kast voor extra opbergruimte, alsmede diverse boven- en onderkastjes. Zo heeft u opbergruimte genoeg! De rechter zijde van de keuken is ook uitgevoerd met een granieten aanrechtblad (fijne werkhoogte op 103cm) en voorzien van een losse vaatwasser, een losstaande koel-vriescombinatie, alsmede veel opbergruimte onder het aanrechtblad. Zo heeft u voor het kook- als het snijgedeelte meer dan genoeg ruimte om mooie gerechten te creëren! De aanwezige deur geeft niet alleen toegang tot het balkon, maar geeft ook veel daglicht in de keuken.
Naast de keuken bevindt zich de badkamer. Ook deze is aan de achterzijde van de woning gesitueerd. De zeer lichte badkamer is deels voorzien van tegelwerk op de muren en lamelparket (eiken) op de vloer. Verder is de badkamer voorzien van een zwevend uitgevoerd toilet middels een wandcloset, een ligbad met mengkraan en een vaste wastafel met mengkraan en spiegel. Uiteraard mag het verlaagd plafond met inbouwspots en een designradiator niet ontbreken. De openslaande deuren geven toegang tot het balkon.

Vanuit hier gaan wij door naar de royale en lichte woonkamer. Deze (doorzon)woonkamer is zeer licht door de vele raampartijen en is voorzien van een massieve grenen houten vloer. Aan de achterzijde van de woonkamer heeft u middels de openslaande deuren toegang tot het balkon. Zo wordt het balkon dus echt een verlengstuk van de woonkamer! Verder is de woonkamer voorzien van een verlaagd plafond met inbouwspots en een authentieke gaskachel voor een huiselijke sfeer. Vanuit de woonkamer heeft u middels de mooie en-suite deuren (met glas in lood) toegang tot de zijkamer. Deze is momenteel in gebruik als eetkamer, maar kan perfect dienen als extra slaapkamer. Tot slot is deze zijkamer voorzien van gestuukte wanden en plafonds en bevindt zich hier de meterkast, welke is voorzien van voldoende groepen met aardlekschakelaars.

4e verdieping:
Via de vaste eigen trap bereikt u de overloop op deze verdieping. Laten we beginnen bij de 1e (slaap)kamer op deze verdieping. Deze kamer is gelegen aan de achterzijde van de woning en is van goed formaat. De kamer is voorzien van een houten vloer, een fonteintje met mengkraan (ook hier warm wateraansluiting), de wasmachine- en drogeraansluiting, alsmede een deur naar het balkon. Deze kamer is momenteel in gebruik als wasruimte, maar kan uiteraard ook goed dienen als kinderkamer of thuiskantoor. Vanuit de overloop heeft u toegang tot de hal, welke u toegang geeft tot alle vertrekken op deze verdieping. We beginnen bij de badkamer. Deze is deels voorzien van tegelwerk en uitgevoerd met een vaste wastafel met mengkraan en spiegel, een inloopdouche met thermostatische mengkraan en een nis voor uw handdoeken. De extra grote designradiator maakt de badkamer in no-time heerlijk warm. Ook hier bevindt zich een verlaagd plafond met inbouwspots en er zijn openslaande deuren naar het balkon. Door de grote raampartijen is het ook hier erg licht. Naast de badkamer bevindt zich het tweede toilet. Deze is zwevend uitgevoerd middels een wandcloset, deels voorzien van tegelwerk en een fonteintje met mengkraan! Vanuit hier gaan wij door naar de 2e slaapkamer. Deze slaapkamer is van groot formaat, gelegen aan de achterzijde van de woning en voorzien van 2 vaste kasten, een grenen houten vloer en veel lichtinval middels de raampartijen. Middels de openslaande deuren betreden we het balkon, welke zich over de volledig breedte van de woning bevindt. Zo kunt u 's ochtends heerlijk genieten van een kopje koffie met de fluitende vogeltjes op de achtergrond. Vanuit hier gaan wij via de hal door naar de 3e slaapkamer. Deze aan de voorzijde gelegen slaapkamer heeft een goed formaat. Voorheen waren dit 2 slaapkamers, welke middels een kleine ingreep ook weer gemakkelijk te creëren zijn. Doormiddel van de aanwezige raampartijen heeft u hier voldoende daglicht en is dit een fijne slaapkamer. Ook hier is dezelfde houten vloer geplaatst, zijn er vaste kasten voor de nodige opbergruimte en een verlaagd plafond met inbouwspots. Deze kamer heeft de beschikking over een vliering, welke middels een vlizotrap te bereiken is. Tot slot de 4e en laatste slaapkamer. Deze is eveneens aan de voorzijde van de woning gelegen, heeft een ruim formaat en is momenteel in gebruik als werkkamer, maar kan ook goed gebruikt worden voor andere doeleinden. Door de aanwezigheid van een lichtstraat is deze slaapkamer zeer licht. De vloer is afgewerkt met een eiken houten vloer (lamelparket), 2 vaste kasten, 2 extra bergkasten, waarvan 1 is ingericht als kledingkast en de ander als plek van de 2e CV-ketel. Tevens is deze kamer voorzien van modern stucwerk.

Vliering:
Dit zeer ruime dubbele bovenhuis beschikt, als kers op de taart, over een ruime vliering. Deze is middels een vlizotrap in één van de slaapkamers bereikbaar. De ideale plek voor de opslag van spullen. De vliering is voorzien van elektra en geeft u middels de aanwezige deur toegang tot het platte dak. Een royaal dakterras zou natuurlijk het plaatje van deze woning compleet maken. Wij vertellen u graag meer over deze mogelijkheid tijdens de bezichtiging.

Balkons:
Dit appartement beschikt niet over één, maar over maar liefst twee balkons! Beide balkons zijn over de gehele breedte van de woning gelegen en gesitueerd op het noorden. Heerlijk de dag beginnen met een zonnetje. Uiteraard kunt u hier ook na een dag van werken lekker tot rust komen en genieten van een hapje en een drankje.

Erfpacht:
De woning is gelegen op erfpachtgrond, welke is uitgegeven door de Gemeente Amsterdam. De canon is afgekocht t/m 30 juni 2052.
De overstap onder de gunstige voorwaarden naar eeuwigdurende erfpacht heeft reeds plaatsgevonden. De huidige eigenaren hebben gekozen voor de overstap per 1 juli 2052 met jaarlijkse canon (momenteel): €2.372,- onderhevig aan inflatie. De algemene bepalingen 2016 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing.

Bijzonderheden:
- Vraagprijs € 1.245.000,- kosten koper;
- Bouwjaar 1930;
- Gelegen op erfpachtgrond, welke is afgekocht tot en met 30-06-2052;
- Energielabel C;
- Woonoppervlakte 178,8m2 (conform NEN2580 gemeten en meetrapport aanwezig);
- Gemeentelijke monument;
- Licht appartement met veel raampartijen en openslaande deuren;
- Verwarming en warm water middels 2 CV-combiketels, alsmede een close-in boiler in de keuken;
- CV-ketel woonhuis betreft een Intergas CW5, bouwjaar 2022, gasgestookt en eigendom;
- CV-ketel voor de achterzijde 4e verdieping betreft een Remeha Avanta, bouwjaar 2009, gasgestookt en eigendom;
- Het betreft een gezonde en actieve Vereniging van Eigenaren (huisnummer 16 t/m 22), welke professioneel wordt beheerd door VvE NL;
- De servicekosten bedragen € 213,94 per maand;
- De gehele woning is voorzien van houten kozijnen met deels dubbele beglazing. De dubbele beglazing in de woonkamer aan de voorzijde is in 2023 vernieuwd;
- De vloeren op de 3e en 4e verdieping zijn massieve grenen houten vloeren;
- Gelegen op de 3e en 4e (tevens bovenste) verdieping;
- Twee balkons gelegen over de volledige breedte van het appartement op zowel de 3e als 4e verdieping;
- Het externe schilderwerk aan de voorzijde dateert uit 2023;
- Mogelijkheid tot het realiseren van een dakterras (vergunning gemeente);
- Het dak is omstreeks 1994 vernieuwd (inclusief isolatie);
- In 2008 zijn er 3 zonnepanelen geplaatst;
- Gelegen op een zeer gewilde locatie in hartje Rivierenbuurt;
- Verkopers zullen een Asbest- en Ouderdomsclausule opnemen in de koopovereenkomst (ivm het bouwjaar van de woning);
- Verkoop onder voorbehoud gunning eigenaar;
- Oplevering in overleg (kan snel).

Bent u ook nieuwsgierig geworden?
Maak dan snel een afspraak voor bezichtiging van dit leuke appartement! Wij geven u graag een rondleiding.

Rechtsgeldige koopovereenkomst en notaris
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek.
Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’. Koper dient binnen twee werkdagen na het bereiken van de mondelinge overeenstemming in zake de koopsom en de voorwaarden, een notaris aan te wijzen binnen een straal van 15 km van het ten verkoop aangeboden object, opdat uiterlijk 1 week na deze mondelinge overeenstemming de koopakte ondertekend kan worden. Indien koper binnen deze periode geen notaris heeft aangewezen, heeft verkoper het recht deze aan te wijzen.

Toelichtingsclausule NEN2580
De meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning zijn wij adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bovenwoning
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 179
Inhoud woonhuis 592
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Ligbad Ja
Dak type Samengesteld Dak
Dakraam Ja
Monument Ja
Woontype Appartement
Dakterras Ja
Energielabel C
In overleg Ja
BouwjaarCV 2022
Hellend dak Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Perceel oppervlakte 0
Bovenwoning Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Intergas Cw5 Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 37
Voorzetramen Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
LeeftijdCV ketel 2
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bovenwoning
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 179
Inhoud woonhuis 592
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Ligbad Ja
Dak type Samengesteld Dak
Dakraam Ja
Monument Ja
Woontype Appartement
Dakterras Ja
Energielabel C
In overleg Ja
BouwjaarCV 2022
Hellend dak Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Perceel oppervlakte 0
Bovenwoning Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Intergas Cw5 Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 37
Voorzetramen Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
LeeftijdCV ketel 2
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

IB Makelaars