Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Wonen aan het Vroesenpark in dit mooie appartement in het Rijksmonumentale appartementencomplex “De Eendracht”. Kenmerkend voor het ontwerp van architect Van den Broek (van Architectenbureau Van den Broek en Bakema) zijn ‘licht, lucht en ruimte’. Iets wat zeker te merken is in deze bijzondere woning. Het appartement is gelegen op de tweede (top) verdieping heeft twee balkons en een berging in het souterrain.

Deze woning is in 2022 onder architectuur verbouwd door architect Sander Brand. Hierin is het motto ´licht, lucht en ruimte´ gerespecteerd en doorgevoerd in de plannen. Zo is de betonnen kolom in de woonkamer - een van de kenmerken van de Van den Broek-bouwstijl voor de Eendracht - opnieuw vrijgemaakt en is het idee van een muur ontstaan, terwijl de ruimte toch open blijft. Een ander prachtig aspect van deze ‘kopse’ woning zijn de bovenraampjes rondom het hele appartement.

De woning is gelegen in het mooie en gewilde Blijdorp. Basisscholen liggen op loopafstand, het centrum van Rotterdam ligt op ca. 10 minuten afstand. Openbaar vervoer o.a. Randstadrail Blijdorp en het Centraal station, uitvalswegen (A13, A20) en voorzieningen zoals (delicatesse)winkels, (sport)scholen en het tot Rijksmonument benoemde Van Maanen-(buiten)zwembad liggen binnen handbereik, evenals Diergaarde Blijdorp waar altijd iets te beleven valt. In het in 1929 aangelegde Vroesenpark, een sier- en gebruikspark, kun je wandelen, joggen, vissen, picknicken, bbq-en. Er vinden elk jaar kleinschalige festivals plaats en er is het Vroesenpaviljoen voor een hapje en een drankje.

Indeling
Begane grond
Entree via gemeenschappelijke, gesloten portiek met bellentableau en brievenbussen.

Tweede verdieping
Bij binnenkomst in de hal is direct zichtbaar wat een bijzondere woning dit is. De hal biedt toegang tot de woonkamer, vaste kasten, de slaapkamer, het toilet en de badkamer. De gehele woning beschikt over een strakke lichtgrijze linoleum vloer wat in combinatie met de strak gestucte wanden en plafonds zorgen voor een moderne uitstraling.

De prachtige, plafondhoge schuifpanelen bieden toegang tot de woonkamer en zijn van hout en glas gemaakt door vorm- en meubelmaker Mischa van de Wekke. Deze stijlvolle panelen maken het plaatje áf. Ze zorgen voor nog meer licht in het appartement en je hebt meteen bij binnenkomst breed zicht op het groen van het Vroesenpark.

In de woonkamer komt het licht je tegemoet. Door de breedte ligging en lichtinval vanuit elke zijde door het vele glas. Het uitzicht over Het Vroesenpark is adembenemend. De woonkamer bestaat uit een ruim zitgedeelte en een eetgedeelte aan de keukenzijde. Vanuit de eetkamer is de keuken bereikbaar.
Het balkon ligt aan het Vroesenpark en is vanuit de woning bereikbaar middels openslaande deuren vanuit de woonkamer en is op het Zuidwesten gelegen. Ook bij het eetgedeelte zijn er openslaande deuren naar het balkon. Door de ligging op het Zuidwesten is er vrijwel de gehele middag tot zonsondergang te genieten van de zon op de zonnige dagen.

De keuken uit 2012 is een retro keuken van Piet Zwart, opnieuw door Bruynzeel in productie gebracht. Dit keukenontwerp stamt uit de periode van het bouwjaar van de Eendracht, dus past uitstekend. De keuken heeft o.a. de volgende apparatuur: een 4-pits gaskookplaat met RVS-afzuigkap, combi-oven en een koelkast.
De slaapkamer is gelegen aan de kant van de binnentuin. Een rustige plek om te slapen.

De kamer heeft toegang tot het tweede balkon. Dit balkon is op het Noordwesten gelegen en heeft ook uitzicht op het park. De slaapkamer heeft dezelfde nette afwerking als de woonkamer.

De nieuwe badkamer is keurig en helemaal in de stijl van het appartement. De badkamer is volledig betegeld met mooie lichtgroene tegeltjes en beschikt over een inloopdouche, wastafel en handdoekenradiator. De op maat gemaakte planken zijn ideaal voor de badkamerspullen. De toiletruimte is in dezelfde stijl afgewerkt.

Afmetingen
Totale woonoppervlakte ca. 60 m²
Totaal balkons ca. 14 m²
Berging ca. 5 m²

Bijzonderheden
Volle eigendom, bouwjaar 1934, verwarming en warm water middels cv-combiketel (Bosch, 2016), De EP2 score van de woning in de huidige staat bedraagt 306,88 met als resultaat een energielabel E. Bij het aanbrengen van 70 mm Rockwool isolatie in het dak zal een EP2 score van 217,40 worden behaald met als resultaat een energielabel C, aluminium kozijnen met dubbele beglazing, betonnen skelet, actieve VvE met een maandelijkse bijdrage van ca. € 210,-. Oplevering in overleg.

Bezichtigingsafspraak!
Maak direct een afspraak om deze dit mooie appartement in het monumentale appartementencomplex “De Eendracht” te bezichtigen.

* De gegeven informatie is met zorgvuldigheid opgesteld, aan de juistheid kunnen echter geen rechten worden ontleend. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een aanbod of om in onderhandeling te treden.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Portiekflat
Bouwjaar 1934
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1934
Woon oppervlakte 60
Inhoud woonhuis 194
Aantal verdiepingen 1

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Balkon Ja
CV ketel Ja
Dak type Plat dak
Monument Ja
In overleg Ja
Hellend dak bitumeuze dakbedekking
Monumentaal Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 36.5
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2016
Aantal slaapkamers 1
Show with reservation -1
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Portiekflat
Bouwjaar 1934
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1934
Woon oppervlakte 60
Inhoud woonhuis 194
Aantal verdiepingen 1

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Balkon Ja
CV ketel Ja
Dak type Plat dak
Monument Ja
In overleg Ja
Hellend dak bitumeuze dakbedekking
Monumentaal Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 36.5
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2016
Aantal slaapkamers 1
Show with reservation -1
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Blijdorp Makelaardij