Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Pareltje in het centrum van Leiden: Wonen in een sfeervolle dertiger jaren woning met diepe zonnige tuin en alle gemakken en luxe van vandaag!

Op een rustige locatie aan een rozenplantsoen in de gewilde wijk 'de Waard' vindt u deze prachtige, geheel gemoderniseerde jaren '30 hoekwoning in topstaat. De woning is van alle gemakken voorzien met aandacht voor de bouwperiode en de authentieke details zoals glas-in-lood en hoge plafonds.
Deze ruime 5-kamer gezinswoning met een woonoppervlakte van meer dan 100m² is in de afgelopen jaren volledig gemoderniseerd, luxe afgewerkt, voorzien van een energielabel A en ruim uitgebouwd. Op de begane grond is een grote uitbouw geplaatst met veel lichtinval door de aanwezige lichtstraat en de verdieping is vergroot middels een grote dakopbouw aan de achterzijde en een dakkapel over de gehele breedte van de woning aan de voorzijde.

De royale woonkamer beschikt over een behaaglijke haard, hoge plafonds en glas-in-lood. Vanuit de moderne keuken met kookeiland is er toegang tot de diepe, zonnige achtertuin op het westen met achterom en een grote stenen berging (12m²) voorzien van elektra. Op de 1e verdieping zijn er 3 goede slaapkamers aanwezig en een luxe, complete badkamer uit 2023. Door de dakopbouw is er op de 2e etage een royale 4e slaapkamer aanwezig. Naast de zee aan ruimte en de smaakvolle, luxe afwerking is er tevens aan de duurzaamheid gedacht en zijn er o.a. 8 zonnepanelen aanwezig, is de woning vrijwel geheel voorzien van HR++ beglazing, is de begane grond voorzien van vloerverwarming en is er dak-, vloer- en wandisolatie aangebracht. De verwarming is mogelijk via de vloerverwarming en de radiatoren en er is tevens op alle verdiepingen airconditioning met warmtefunctie aanwezig.

Kortom een prachtige woning in een heerlijke woonomgeving die kant-en-klaar is voor bewoning en voorbereid is op de toekomst!

Ligging:
De ligging van de woning is een mooie combinatie van rust en groen rondom de woning en het historische centrum van Leiden met alle denkbare voorzieningen op loopafstand. De kindvriendelijke 'Zeeheldenbuurt' ligt vlak achter de Zijsingel en beschikt over een mooie speeltuin en 2 parken waar je heerlijk kunt wandelen, hardlopen en van het groen en water kunt genieten. De nabijgelegen Meelfabriek wordt op dit moment ontwikkeld tot een woongebied met horeca en winkels. Ook openbaar vervoer is goed geregeld met diverse bushaltes in de nabijheid en het Centraal Station op 10 fietsminuten. De uitvalswegen A4, A44 en de N11 zijn vanaf de woning gemakkelijk te bereiken.

Entree woning, hal voorzien van glas-in-lood, moderne meterkast (7 groepen met 3 fase aansluiting en aardlekschakelaars) en trapopgang naar 1e verdieping. De moderne toiletruimte is voorzien van een vrij hangend toilet en een fonteintje.

De ruime woonkamer met veel lichtinval door de grote raampartijen met glas-in-lood is voorzien van een praktische trapkast met veel bergruimte en een sfeervolle haard. In de aanbouw kunt u beschikken over een moderne keuken met luxe keukenopstelling (2020) voorzien van een granieten werkblad, kookeiland en diverse inbouwapparatuur waaronder o.a. een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuigunit, een wijnklimaatkast, een combi-oven/magnetron, een koel-vriescombinatie, en een vaatwasser. De grote uitbouw waarin de keuken is gesitueerd is voorzien van een lichtstraat en via de openslaande deuren is er toegang tot de zonnige, diepe tuin met diverse terrassen, achterom en een stenen berging over de gehele breedte van het perceel. De begane grond is volledig voorzien van een visgraat PVC-vloer, vloerverwarming en beschikt over airconditioning met verwarmings- en koelfunctie.

Overloop. 3 Ruime slaapkamers, waarvan de slaapkamers aan de voorzijde zijn vergroot middels een dakkapel over vrijwel de gehele breedte van de woning.

De moderne luxe badkamer is in 2023 vernieuwd en voorzien van een ligbad/douche, een vrij hangend toilet, dubbele wastafels in een badkamermeubel, wasmachine- en drogeraansluitingen en mechanische ventilatie.

Op deze verdieping is tevens airconditioning aanwezig en de beglazing aan de achterzijde is in 2023 vernieuwd met HR++ glas. De ramen aan de voorzijde zijn in 2011 voorzien van HR++ glas.

Via een vaste trap is de royale ouderslaapkamer te bereiken met veel vaste kastruimte door de aanwezige kastenwand.

Op deze verdieping is airconditioning aanwezig en is de in 2023 vernieuwde HR combi-ketel keurig weggewerkt.

In het plafond zijn dimbare inbouwspots aanwezig en de ramen zijn voorzien van horren en rolgordijnen.

Diepe zonnige tuin op het westen met een terras met sierbestrating direct bij de woning met voldoende ruimte voor een lounge set, een gazon, achterom en een 2e terras met sierbestrating grenzend aan de ruime stenen berging met elektra en veel bergruimte.

Door de gunstige zonligging kunt u op zonnige dagen van de late ochtend tot zonsondergang heerlijk van de zon genieten, barbecueën of gewoon met familie en vrienden van het buitenleven genieten.

- Bouwjaar 1939.
- Woonoppervlakte: 102m² / Perceeloppervlakte: 130m².
- Externe bergruimte: Ruime stenen berging (12m²).
- Type woonhuis: Eengezinswoning / Eindwoning.
- Gelegen op eigen grond in het centrum van Leiden.
- Energiezuinige woning met energielabel A.
- 3 Airco-units met warmte- en koelfunctie.
- 8 Zonnepanelen (2017-2018)
- Glas-, wand-, dak- en vloerisolatie aanwezig.
- Nieuwe CV Hr combiketel (2023)
- Uitbouw begane grond in 2020 aangebracht / Dakopbouw in 2011.
- Diepe achtertuin op het Westen.
- HR++ beglazing aangebracht in 2023 en 2011.
- Sedum dak op opbouw.
- Keuken in 2020 vernieuwd en badkamer in 2023.
- Oplevering in overleg.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Hoekwoning
Bouwjaar 1939
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1939
Woon oppervlakte 102
Inhoud woonhuis 361
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 74
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 130
Tuin achter Ja
Tuin diepte 14
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 5.3
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Airconditioning Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2023
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 4
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin west Ja
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Hoekwoning
Bouwjaar 1939
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1939
Woon oppervlakte 102
Inhoud woonhuis 361
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 74
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 130
Tuin achter Ja
Tuin diepte 14
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 5.3
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Airconditioning Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2023
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 4
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin west Ja
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Goedhart Makelaars & Taxateurs