Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Direct online een bezichtiging inplannen? Ga naar onze website.

Wonen op een prachtig perceel van 433 m2 eigen grond en alle wenselijke voorzieningen binnen handbereik en met uitzicht op de monumentale bomen van ’t Landje. Dan ben je aan de Rijperweg 70 aan het juiste adres. Midden in het historische centrum van Middenbeemster staat deze royale en bovenal karakteristieke vrijstaande woning met aangebouwde bijkeuken, voorzien van diepe zonnige tuin en in traditionele stijl gebouwde multifunctionele garage/schuur/atelier (ca. 29 m2) met kapverdieping, 3 slaapkamers en natuurlijk de sfeer van weleer.

De woning is in het verleden zorgvuldig en onder architectuur verbouwd, met oog voor alle authentieke details. Het betreft dan ook een verzorgd geheel met vele mogelijkheden op een heerlijke plek.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over deze prachtige woning? Onze makelaar vertelt je graag meer tijdens een bezichtiging!

Indeling

Begane grond
Via de eigen steeg aan de zijkant van de woning kom je binnen in de ruime hal met meterkast, garderobe, toilet met fontein, trapkast en prachtige trapopgang met bordes en zijraam naar de eerste verdieping.

Bij binnenkomst in de woonkamer en suite zul je blij verrast zijn door het lichte karakter en de aanwezigheid van authentieke details, mooie glas-in-lood ramen (tussen het dubbelglas), fraaie en-suite deuren en de gezellige haard, alsmede hoge plafonds. De ruime kamer maakt het eenvoudig om een lekker plekje te vinden en de wereld aan je voorbij te zien gaan. Door de relatief hoge woonkamervloer is er verrassend genoeg nagenoeg geen inkijk. De kamer en suite is een fijne ruimte, met ook een praktische mogelijkheid om de voor- en achterkamer van elkaar te scheiden. Vanuit de deze kamer heb je vrij uitzicht op 't Landje. De achterkamer heeft openslaande tuindeuren, waardoor je binnen eenvoudig met buiten verbindt.

Van de eveneens ruime achterkamer door naar de aangrenzende keukenruimte. Dankzij de optimale benutting van de ruimte met een keuken in dubbele wandopstellingen heb je hier aan werk- en opbergruimte geen gebrek. Daarnaast is het geheel van alle gemakken voorzien, zoals anderhalve spoelbak, 4-zones inductiekookplaat, afzuigkap, oven, vaatwasser en een koelkast. Dit laat zich desgewenst eenvoudig inrichten als een royale woonkeuken. Het merendeel van de binnenmuren zijn geen draagmuren. De woning heeft een grote aangebouwde bijkeuken met extra entree (achterom) en extra keukenblokje. Hier tref je ook de cv-opstelling, aansluiting voor de wasapparatuur en een luik naar de kelder (ca. 2,50 x 2,50).

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en twee badkamers. De grote slaapkamer aan de achterzijde is voorzien van een inloopkast en een deur naar het platte dak van de bijkeuken. Ernaast vind je een eenvoudige tweede badkamer, uitgerust met een wastafel, wandcloset en douche. De slaapkamer aan de zijkant van de woning is uitgebreid met een dakkapel. Een fijne slaapkamer, maar deze ruimte is ook prima te gebruiken als bijvoorbeeld kantoor- of hobbyruimte. De royale slaapkamer aan de voorzijde is compleet met kastenwand, en geeft toegang tot een badkamer voorzien van dakkapel, wastafelmeubel, wandcloset, stoom-/douchecabine en ligbad.

Bergzolder
De aluminium uitschuiftrap op overloop van de eerste verdieping verleent toegang tot de ruime bergzolder. Koffers, ski-uitrustingen en kerstcollecties vinden hier eenvoudig een plekje.

Buitenleven
De diepe zonnige tuin met alle ruimte voor het creëren van meerdere zithoekjes is een absolute uitnodiging voor de zomer. Er is op elk moment van de dag wel een aangenaam plekje in de zon of schaduw te vinden. Het geheel is sfeervol aangelegd met een combinatie van bestrating, gazon en borders met diverse beplanting aan de zijden en de nodige privacy. Achter de woning bevindt zich een waterput voorzien van putdeksel.

Royale schuur
Dan is er nog de in traditionele stijl gebouwde multifunctionele schuur voorzien van openslaande schuurdeuren en kapverdieping. Hier kan je heel veel spullen kwijt. Wellicht ben je een handige klusser/hobbyist en droom je al enige tijd van een eigen werkruimte, atelier aan huis of misschien vind je de extra (leef)ruimte gewoon zeer aantrekkelijk. Eén ding is zeker: voor deze ruimte vind je een goede bestemming.

Locatie
Middenbeemster biedt je alles wat je nodig hebt, zoals een supermarkt (Albert Heijn), warme bakker, slager, een viertal restaurants, een café, snackbar, kledingwinkel, bloemenzaak, drogisterij, basisschool de Blauwe Morgen Ster, kinderopvang, theater ''Onder den Linden'', sportcentrum De Kloek en nog veel meer. Er is een goede sociale binding van de mensen met het dorp en een rijk verenigingsleven (o.a. voetbal, handbal en tennis, toneel, zang, biljart). De woning ligt op ca. 10 minuten van Purmerend, 20 minuten van Hoorn en Alkmaar en ca. 30 minuten van Amsterdam. Uitvalswegen in nabijheid o.a. N-244 en snelweg A-7. Middenbeemster onderdeel van de Beemster is aangewezen als Unesco Werelderfgoed

De woning heeft een definitief energielabel, te weten C. Dit verloopt op 18-08-2032.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning, Woonhuis
Bouwjaar 1878
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1878
Woon oppervlakte 148
Inhoud woonhuis 565

Overige

Perceel oppervlakte 433
Vrijstaande woning Ja
Show with reservation -1

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning, Woonhuis
Bouwjaar 1878
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1878
Woon oppervlakte 148
Inhoud woonhuis 565

Overige

Perceel oppervlakte 433
Vrijstaande woning Ja
Show with reservation -1

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hoekstra & Van Eck Monnickendam