Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Direct online een bezichtiging inplannen? Ga naar onze website.

Gelegen tussen het kenmerkende Speeltoren/Museum en het historische gebouw De Waegh in Monnickendam, vindt u "Het Cipiershuis". Dit rijksmonument is gerestaureerd en was ooit een onderkomen voor gevangenen en hun bewaarders. Momenteel is dit prachtige pand leeg en was in gebruik als kantoor, met woning en kan weer verder als combinatie van werk en wonen . Door  bedrijfsverhuizing is dit unieke bezit, vaak afgebeeld op prenten, foto's, ansichtkaarten en in boeken over de geschiedenis van Monnickendam, nu te koop.

Dit is uw kans om de trotse eigenaar te worden van een stukje waardevolle geschiedenis.

Neem direct contact met ons op en plan een bezichtiging met een van onze makelaars. Zij verwelkomen u graag aan de Middendam 3 in Monnickendam.

Indeling

Begane grond
Op de begane grond vindt u de entree met marmeren vloer, bereikbaar via de stoep aan de Middendam. De hal beschikt over een meterkast, net toilet met fontein en toegang tot een ruime woon-/werkkamer en de woonkeuken met vaatwasser, spoelbak en diverse kastruimte.

De begane grond met hoge balken plafonds, een bijzondere plafondbewerking boven de keuken, en een prachtige Jatoba houten vloer, geeft tevens toegang tot een knusse tuin en een inpandige kerker, goed als berging of wijnopslag te gebruiken. 

Eerste verdieping
De eerste verdieping biedt toegang tot twee ruime slaapkamers en een nette badkamer voorzien van toilet, wastafel en douche. De tussenkamer was een berg/slaapkamer. De slaapkamers zijn uitgerust met prachtige balkenplafonds en sierlijke korvelen. 

Tweede verdieping
Op de tweede verdieping vindt u de cv combiketel en twee aparte ruimtes, nu als opslag in gebruik, maar tevens om te vormen tot extra slaapkamers. Deze verdieping kenmerkt zich door een versteende balkenconstructie, wat leidt tot een beperkte hoogte. 

Tuin
Bij dit pand bevindt zich een sfeervolle buitenruimte die is aangelegd met stenen materialen. De ligging van deze ruimte verleent een unieke beschutte sfeer die vrijheid en privacy biedt.

Bijzonderheden van dit pand omvatten; de naam "Cipiershuis" op de voorgevel, diverse rozetten, prachtige raampartijen en authentieke materiaaltoepassingen. Het pand, een (rijks)monument, en is gelegen op een van de vroegst bebouwde locaties van Monnickendam. Met sporen van vroege bouwfasen en bijzondere eigenschappen als een vroege 15e-eeuws cachot en een vermoedelijk 17e-eeuws houtskelet. Vanwege zijn architectuur-, cultuur- en bouwhistorische waarde, en ligging tussen de Speeltoren en de Waag in de historische kern van Monnickendam, is dit pand van algemeen belang.


Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis, geschakelde woning, Woonhuis
Bouwjaar 1300
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1300
Woon oppervlakte 152
Inhoud woonhuis 491

Overige

Perceel oppervlakte 97

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis, geschakelde woning, Woonhuis
Bouwjaar 1300
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1300
Woon oppervlakte 152
Inhoud woonhuis 491

Overige

Perceel oppervlakte 97

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hoekstra & Van Eck Monnickendam