Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Met trots presenteren wij deze levensloopbestendige, vrijstaande woning op één van de mooiste stukjes van Utrecht: de Enghlaan 3. Op deze plek, te midden van Vleuterweide en Terwijde, komen landelijk woongenot en stedelijk wooncomfort moeiteloos samen. Landelijk woongenot vind je hier volop in de vorm van rust en privacy. Het stedelijke aspect in de vorm van talloze voorzieningen en faciliteiten in de directe omgeving.

De villa is direct aan het Máximapark gelegen, op een perceel van maar liefst 2609 m² dat aan de voor- en achterzijde over de gehele breedte aan het water grenst. Daarbij beschikt de uitgebouwde jaren ‘70 woning over een royale oprijlaan en een schuur/bijgebouw, welke is voorzien van maar liefst 20 zonnepanelen.

Je bent van harte welkom voor een bezichtiging, zodat we je ter plaatse kunnen laten zien wat dit unieke object nog meer te bieden heeft!

Omgeving
Evenals de woning en het perceel, laat ook de omgeving niets te wensen over. De kilometerslange wandelroute Het Lint slingert speels door het weids gestrekte Máximapark, dat zich perfect leent voor een ontspannend rondje met de hond of een sportieve ronde op de handloopschoenen of skeelers. Voor je het weet ben je bij recreatieplas Haarrijn voor een verfrissende duik en een lunch op het stadsstrand. Ook andere faciliteiten zoals sportverenigingen, kinderdagopvang (internationale) scholen en middelbaar onderwijs zijn de nabije omgeving aanwezig. De gunstige ligging ten westen van Utrecht-stad kenmerkt zich door de vele uitvalswegen richting de snelwegen A2 en A12 en de uitstekende bereikbaarheid per OV, mede dankzij het nabij gelegen treinstation Utrecht Terwijde.

Indeling
Begane grond
Vanaf de oprijlaan leidt het voetpad door de voortuin je naar de voordeur, welke toegang biedt tot de ruime entreehal. Vanuit de entreehal zijn alle vertrekken op de begane grond toegankelijk. Wat direct opvalt is de hoogte, doordat de entree over een prachtige open vide beschikt. Helemaal rechts tref je de woonkamer, welke aan de zijkant is verrijkt met een heerlijk lichte serre. De woonkamer en serre hebben een gezamenlijk oppervlak van 46 m² en de woonkamer beschikt over een sfeervolle open haard. De hoeveelheid natuurlijk lichtinval complementeert het ruimtelijke gevoel dat je in en om deze woning ervaart. Vanuit de serre heb je niet alleen rondom zicht op de prachtige tuin en heb je de mogelijkheid om de tuin direct te betreden middels een van de schuifdeuren. Naast de woonkamer is de keuken gesitueerd, met doorgang naar de bijkeuken. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. De bijkeuken is uitgerust met witgoedaansluitingen en ook de CV-ketel is hier gesitueerd. Vanuit de bijkeuken heb je toegang tot veranda in de tuin, welke de woning met de garage verbindt. Naast de bijkeuken tref je een handige werk-/hobbykamer met een oppervlak van 5 m², gevolgd door een slaapkamer aan de voorzijde. De slaapkamer heeft een oppervlak van 14 m² en is voorzien van een nette inbouwkast met louvredeurtjes over de gehele breedte. De begane grond beschikt daarbij over een badkamer, welke is uitgerust met een douche en een wastafel. Uiteraard zijn ook het toilet, de meterkast en de trapopgang naar de eerste verdieping vanuit de entreehal te bereiken.

Eerste verdieping
Vanaf de ruime overloop op de eerste verdieping heb je toegang tot drie slaapkamers. De slaapkamers zijn respectievelijk 18, 17 en 5 m² groot, waarvan de twee grootste voorzien zijn van handige knieschotten voor extra opbergruimte.

Tuin
Het perceel beschikt over een prachtige groene tuin rondom de woning en de garage heen. Compleet met een automatisch entreehek, een eigen oprijlaan, meerdere parkeerplaatsen –zowel buiten als binnen-, De oprijlaan beschikt over zeker twee parkeerplaatsen en de mogelijkheid om de auto’s direct de garage in te rijden.

Garage
De garage heeft een oppervlak van maar liefst 104 m² en heeft een indrukwekkende nokhoogte van 4,47 m. Mede dankzij de brede overhead deur en de zeeën aan ruimte kan je met gemak meerdere voertuigen parkeren, hobbyen, klussen of anderszins! Het voorste gedeelte van de berging is voorzien van verdiepingsvloer, waarmee er extra bergruimte in de nok is gecreëerd. Op het dak van de garage zijn maar liefst 20 (zuidelijk georiënteerde) zonnepanelen gesitueerd.

Bijzonderheden
* Energielabel C;
* Bouwjaar 1971;
* Woonoppervlak 144 m² + serre van 17 m²;
* Garage met oppervlak van 104 m²;
* Perceel aan het water met oppervlak van maar liefst 2609 m²;
* Oprijlaan met elektrisch entreehek;
* 20 zonnepanelen (2019);
* 4 slaapkamers en een vijfde werk-/hobbykamer;
* Levensloopbestendig dankzij slaapkamer en badkamer op begane grond;
* Niet-zelfbewoningsclausule van toepassing;
* Oplevering in overleg.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning villa, vrijstaande woning
Bouwjaar 1971
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1971
Woon oppervlakte 144
Inhoud woonhuis 588
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Villa Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel C
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 2609
Tuin rondom Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Fraai Aangelegd
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning villa, vrijstaande woning
Bouwjaar 1971
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1971
Woon oppervlakte 144
Inhoud woonhuis 588
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Villa Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel C
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 2609
Tuin rondom Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Fraai Aangelegd
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

De Keizer Makelaars Vleuten-De Meern B.V.