Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

DEZE WONING WORDT AANGEBODEN DOOR GOESSENS & GOESSENS MAKELAARDIJ.

Beschrijving:
Exclusief wonen in Gronsveld. Welkom in deze prachtige monumentale boerderijwoning in de dorpskern van Gronsveld, beter bekend als de ‘Sint Antoniushoeve’. Deze unieke woning bestaat hoofdzakelijk uit mergelsteen en heeft een garage en binnenplaats. De woning is gebouwd voor 1900 en staat op een perceel van maar liefst 5.584 m². Bewonder de vele detailleringen en de fantastische sfeer, die deze woning tot een droomhuis maken. De ligging is uitstekend: in de nabijheid van het Savelsbos en op slechts 10 minuten van het MUMC+, UM en het historische centrum van Maastricht.

Indeling:
-Kelder:
De kelder bestaat uit twee ruimten van respectievelijk 14 m² en 1 m² groot, welke praktisch zijn voor het opbergen van voorraden/wijn e.d.

-Begane grond:
Rijd met uw auto omlaag en parkeer uw auto op het grind. De deur in de imposante en authentieke voorgevel biedt toegang tot de woonkamer. Binnenkomend in de woonkamer (ca. 35 m²) vallen de originele elementen, zoals de openhaard met zandstenen schouw, en de houten balken aan het plafond, meteen op. De woonkamer, voorzien van eikenhouten vloer, heeft een mooie lichtinval door de vele ramen en biedt toegang tot de eetkamer, de keuken, en de eerste verdieping. De eetkamer (ca. 20 m²) is erg sfeervol en beschikt eveneens over authentieke kenmerken, zoals de oorspronkelijke schouw en houten balken aan het plafond. De goed onderhouden, betegelde keuken (ca. 10 m²) is voorzien van een koelkast, combi-oven, vaatwasser en 4-pits gasfornuis. De keuken biedt toegang tot de hal, waar het toilet en de deur naar de bijkeuken zich bevindt. De betegelde toiletruimte is voorzien van een staand closet en een fonteintje. De betegelde bijkeuken (ca. 9 m²) is praktisch voor het plaatsen van een vriezer of opbergen van voorraden. Hier bevindt zich tevens de wasmachine- en drogeraansluiting. Vanuit de bijkeuken bereikt u de berging, een degelijke, extra ruimte (ca. 30 m²), met zeer veel mogelijkheden. Deze kan gebruikt worden als stalling maar na aanpassingen (en toestemming) tot eventueel verlengde van het woongedeelte. Hier bevindt zich ook weggewerkt, in een hoek, de HR Cv-ketel (Nefit, 2022, Eigendom). Deze ruimte biedt een deur naar de tuin, maar ook een deur naar het naastgelegen poortgebouw/schuur.

-Eerste verdieping:
De prachtige, authentieke, houten trap in de woonkamer biedt toegang tot de eerste verdieping. Deze verdieping is voorzien van 3 slaapkamers en 1 badkamer. Op de gehele verdieping ligt vloerbedekking.
-Slaapkamer 1: Deze slaapkamer is ca. 17 m² groot.
-Slaapkamer 2: Deze slaapkamer is ca. 13 m² groot
-Slaapkamer 3: Deze slaapkamer is ca. 8 m² groot.
-Badkamer: De ruimtelijke badkamer is ca. 13 m² groot en is voorzien van een marmeren vloer, een hoekdouche, een toilet en een wastafelmeubel, geheel in stijl uitgevoerd in een antieke commode, afgewerkt met marmer.

-Tweede verdieping:
Via een vlizotrap is de zolder te bereiken. De zolder bestaat uit twee ruimten van respectievelijk 35 m² en 20 m² groot. Na aanpassingen is het mogelijk om hier bijvoorbeeld twee extra slaapkamers te creëren. De prachtige oude muren, vakwerk en spant, zorgen voor mooie details.

-Tuin:
Via openslaande deuren in de woonkamer en keuken is de tuin te bereiken. Deze heerlijke, groene en uitgestrekte tuin is georiënteerd op het zuiden en biedt vrij zicht op de weilanden, waarvan een van deze achterliggende percelen behoort bij de woning. De achterkant van het huis, volledig opgebouwd uit mergel, is werkelijk schitterend. Terwijl u tijdens de zomermaanden heerlijk ontspant op het terras onder de beschutte overkapping, waant u zich in Franse sferen.

-Schuur/poortgebouw:
Het poortgebouw (ca. 38 m² groot) biedt o.a. ruimte voor een auto o.i.d. en de zeer ruime, naastgelegen schuur (ca. 56 m² groot) is praktisch voor het opbergen van tuingereedschap, tuinmeubilair e.d. Deze ruimte kan multifunctioneel zijn.

Nadere bijzonderheden:
-Uniek uitzicht op een perceel van 5.584 m² in Gronsveld
-Veel parkeerplaatsen op eigen terrein aan voorzijde.
-Dak hoofdwoning in het verleden vernieuwd, dak schuur is ouder.
-Achtertuin is via een hekwerk op de Rijksweg bereikbaar.
-Houten kozijnen en enkelglas.
-Rijksmonument nr. 34713.
-Energielabel: Rijksmonumenten zijn vrijgesteld van de verplichting voor een energielabel.
-Centrale verwarming: HR combi-ketel (Nefit, 2022, Eigendom).
-Alle vermelde afmetingen zijn indicatief en kunnen afwijken van de werkelijkheid.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1900
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1900
Woon oppervlakte 186
Inhoud woonhuis 1213
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
Monument Ja
In overleg Ja
Openhaard Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 5584
Tuin achter Ja
Monumentaal Ja
CV ketel water Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2022
Garage aangebouwd Steen
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Ligging achtertuin zuid Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1900
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1900
Woon oppervlakte 186
Inhoud woonhuis 1213
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
Monument Ja
In overleg Ja
Openhaard Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 5584
Tuin achter Ja
Monumentaal Ja
CV ketel water Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2022
Garage aangebouwd Steen
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Ligging achtertuin zuid Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Goessens & Goessens Makelaardij