Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

WEGENS OVERWELDIGENDE BELANGSTELLING IS HET HELAAS NIET MEER MOGELIJK EEN BEZICHTIGING IN TE PLANNEN BIJ DEZE WONING. WENST U TOCH OPGENOMEN TE WORDEN OP DE RESERVELIJST STUUR ONS DAN EEN MAIL.

Aan één van de mooiste singels van Breda gelegen karakteristieke uitgebouwde jaren '30 tussenwoning voorzien van 3 slaapkamers op de eerste verdieping, royale zolderverdieping met 2 slaapkamers, tuingerichte living, 9 zonnepanelen, modern sanitair én privacy biedende tuin op het zonnige zuidoosten grenzend aan het Van Sonsbeeck park. De woning beschikt over vele karakteristieke elementen waaronder hoge plafonds met sierlijsten, granitovloer, jaren '30 deurbeslag, glas-in-lood ramen en de fraaie paneeldeuren. Vele voorzieningen zijn door de centrale ligging binnen handbereik en de woning geniet een zeer fraai uitzicht over de singel aan de voorzijde.

Bouwjaar ca. 1935 Inhoud ca. 488m³ Perceeloppervlakte 155m² Woonoppervlakte ca. 127m² Berging ca. 7m²

LIGGING De woning is gelegen op één van de mooiste centrumlocaties van Breda aan de Aa of Weerijs en op loopafstand van o.a. de winkelstraten, de Grote Markt, het Chassé Theater, de Pathé bioscoop en vele gezellige uitgaansgelegenheden zoals restaurants. Voor heerlijke ontspanning is het Van Sonsbeeck park achter de woning gelegen en het Mastbos is op ca. 5 minuten fietsen. Het NS-station Breda Centraal is op 10 minuten fietsafstand van de woning. De verbinding ten opzichte van de diverse uitvalswegen (o.a. A16 en A27) is uitstekend.

BOUWKWALITEIT De karakteristieke sfeer van de woning is behouden gebleven met o.a. diverse glas in lood ramen, granitovloer, paneeldeuren en de fijne plafondhoogtes met sierlijsten. De woning is traditioneel gebouwd in steen en de (verdieping) vloeren zijn op de begane grond uitgevoerd in deels beton en deels een houten balklaag constructievloer. De eerste én tweede verdieping is voorzien van een houten balklaag vloer. De buitenkozijnen van de woning zijn grotendeels uitgevoerd in hout (dakkapel aan de voorzijde is van kunststof) allen voorzien van isolerende beglazing. In warm water en verwarming wordt voorzien via de hoog-rendement combi-ketel (merk Vaillant, jaar 2020). De woning is door de eigenaar afgelopen jaren keurig onderhouden waaronder het buitenschilderwerk (2021), dakleer schuur en dakkapel achterzijde vernieuwd (2021) en plaatsen airconditioning (2022). Tot slot is de elektrische installatie vernieuwd (12 groepen en 3 aardlekschakelaars) en beschikt de woning ook over zinken regenwaterafvoeren.

TUIN De op het zuidoosten gesitueerde, verzorgd aangelegde, achtertuin is voorzien van sierbestrating, terras, beplanting, achterom, waterkraantje, gazon en vrijstaande stenen berging (ca. 3.30 x 2.00m.) met sfeervolle overkapping. Deze tuin biedt veel privacy en grenst aan het prachtige Van Sonsbeeck park.

INDELING BEGANE GROND De entree/ hal is voorzien van garderobenis, strak stucwerk, prachtige granitovloer en beschikt over een toiletruimte met vrijhangend closet en fonteintje, praktische kelderkast met vernieuwde meterkast, trapopgang naar de eerste verdieping en toegang tot de woonkamer; Sfeervolle woonkamer (ca. 10.56 x 3.30m.) met fraaie houten visgraatvloer, heerlijke gashaard, erker aan de voorzijde en openslaande deuren naar de tuin aan de achterzijde in de uitbouw (2017); complete keuken (ca. 3.85 x 2.42m.) gelegen aan de achterzijde en uitgerust met onder andere een vaatwasser (2024), 5 pits gasfornuis (met wokpit), quooker, vriezer, koelkast, oven, apothekerskast, magnetron en diverse (op) bergkasten/lades. Vanuit de keuken is middels een toegangsdeur (afsluitbaar met een rolluik) de tuin te bereiken.

1e VERDIEPING Overloop met trapopgang naar de 2e verdieping en toegang tot alle vertrekken. Alle slaapkamers zijn voorzien van hardhouten kozijnen met isolerende beglazing, een houten vloer en stucwerk wand- en plafondafwerking; slaapkamer I (ca. 3.54 x 3.30m.) gelegen aan de achterzijde en voorzien van vaste kast en (elektrisch bedienbaar) rolluik. Vanuit deze slaapkamer geniet u een prachtig uitzicht over het Van Sonsbeeckpark; slaapkamer II (ca. 3.30 x 4.02 / 3.53m.) gelegen aan de voorzijde en voorzien van erker en een vaste kast. Vanuit deze kamer is uitzicht over de singel; slaapkamer III (ca. 2.60 x 1.86m.) gelegen aan de voorzijde met eveneens uitzicht over de singel; moderne en complete badkamer (ca. 2.51 / 3.12 x 1.86m.) gelegen aan de achterzijde en voorzien van inloopdouche, wandcloset, wastafel met meubel, ligbad en designradiator.

2e VERDIEPING Overloop met toegang tot de 2 slaapkamers. Beide slaapkamers zijn uitgerust met een houten vloer, wastafel met meubel en strak stucwerk; slaapkamer IV gelegen aan de achterzijde met (hardhouten) dakkapel, airconditioning en bergruimte achter de knieschotten. Vanuit deze slaapkamer geniet u een prachtig uitzicht over het Van Sonsbeeckpark; slaapkamer V gelegen aan de voorzijde met (kunststof) dakkapel en bergruimte achter de schotten. In deze slaapkamer bevindt zich in de op maat gemaakte inbouwkast de opstelplaats van de HR-combiketel en de aansluiting t.b.v. de wasapparatuur.

BIJZONDERHEDEN: - Aan één van de mooiste singels van Breda gelegen uitgebouwde tussenwoning - Tuin met privacy gelegen op het zuidoosten grenzend aan het Van Sonsbeeck park - Diverse karakteristieke elementen waaronder glas-in-lood, erker, granitovloer, jaren'30 deurbeslag én paneeldeuren - Moderne badkamer en keuken - 9 zonnepanelen - Maar liefst 5 slaapkamers.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Bouwjaar 1935
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1935
Woon oppervlakte 127
Inhoud woonhuis 488

Overige

Perceel oppervlakte 155

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Bouwjaar 1935
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1935
Woon oppervlakte 127
Inhoud woonhuis 488

Overige

Perceel oppervlakte 155

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

ERA Focus makelaars Breda